Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

Erősítették a csapatszellemet a jobboldali fiatalok

2023. március 3. 15:25
A Fidelitas, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tagjai találkoztak helyi és országos politikusokkal a héten Veszprémben. A találkozón a veszprémi fiatalokat érintő ötletek és kritikák is megfogalmazódtak.

Ahhoz, hogy egy politikai szervezet ifjúsági tagozata jól működjön három tényezőnek kell érvényesülnie: civil alapon kell szerveződni, szükséges önkéntes politikai munkát vállalni, valamint időről időre foglalkozni kell a csapatépítéssel, kötetlenebb programok szervezése által.

Ez utóbbi céljából szervezték meg a Club Unionba a héten azt az ifjúsági találkozót, ahol Halmay Gábor, önkormányzati képviselő, az IKSZ helyi elnöke ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az eseményt, amelyen a helyi jobboldali beállítottságú fiatalok az országos szervezetek vezetőivel, valamint politikusokkal találkozhattak és beszélgethettek személyesen az őket érintő kérdésekről.

Az eseményen jelen volt Hegedűs Barbara, alpolgármester is, aki korábban a Fidelitas országos alelnöke is volt. Ő saját példáján keresztül szemléltette, hogy azoknak a fiataloknak, akik politikai pályán gondolkodnak kiváló lehetőséget kínálnak ezek az ifjúsági szervezetek, ugyanakkor akkor is hasznos tapasztalatokhoz lehet jutni ezekben a közösségekben, ha valaki nem feltétlen ilyen irányban képzeli el a jövőjét.

Hegedűs Barbara után Nacsa Lőrinc, országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke kitért Veszprém jelenére is, amikor a városban eddig soha nem tapasztalt fejlesztések zajlanak éppen. Ő ezekkel kapcsolatban kifejtette, egyik sem magától értetődő, sokat dolgozott értük a város jobboldali vezetése, de ha letérnek erről az útról, akkor nagyon könnyen megállhat ez a felfelé ívelő pályája Veszprémnek, sőt vissza is fejlődhet a város.

Kitért arra is, hogy a baloldali liberális közösségek egyik bevett szokása, hogy bűntudatot keltsenek a konzervatívokban, ráadásul hiába vannak kevesen, jól szerveződnek közösségekbe. A social mediát pedig uralják jelenleg, ezért sokan hihetik a jobboldali beállítottságúak közül, hogy egyedül maradtak véleményükkel, ezért is fontos, hogy megerősítsék a saját közösségeiket a politikai pálya jobboldalán állók is Nacsa Lőrinc szerint.

Ami a fiatalok politikai lehetőségeit illeti, Farkas Dániel, a Fidelitas országos elnöke megemlítette, számos helyen az országban Fidelitas-tag fiatalok töltenek be önkormányzati képviselői helyeket, az itteni jelenlétük pedig nagyon fontos, hogy még nagyobb figyelmet kapjon a jövő generációjának véleménye a döntéshoztalban is.

A találkozón jelen volt Ovádi Péter is, a térség országgyűlési képviselője is, aki azzal a jó tanáccsal szolgált a megjelenteknek, hogy merjenek fiatalok lenni, merjenek megfogalmazni ötleteket, terveket a saját igényeik szerint, ahogy annak idején ő is tette, amikor a helyi Fidelitast vezette.

Kitért arra is, hogy a saját csapatában is többen a fiatal generáció tagjai, ez a dinamizmus pedig, amit ők képviselnek neki is sokat segít a mindennapos munkájában.

Az est további részében már a párbeszédé volt a főszerep. A közönség soraiból többek közt elhangzott, hogy igény lenne kifejezetten a fiatalokra szabott közösségi helyekre, Hegedűs Barbara pedig az idei Fiatalok napja programjainak összeállításába szeretné aktívabban bevonni az érintetteket.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Félezren vettek részt a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán katonaság Félezren vettek részt a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán Több mint ötszáz veszprémi és környékbeli fiatal sorakozott fel csütörtök reggel az Óváros téren, hogy elinduljanak a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán, felidézve a legendás altisztképző hagyományait és tisztelegve a katonai értékek előtt. 2024. május 30. 12:53 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.