Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

Vereséggel kezdte a németországi tornát a női kézilabda-válogatott

2023. március 3. 22:04 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott hat góllal kikapott pénteken a házigazdáktól Ludwigsburgban, a németországi felkészülési torna első mérkőzésén.

Az április 8-i és 12-i, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapat szombaton, Heidelbergben Lengyelországgal játszik edzőmérkőzést, majd a viadalt a két rivális vasárnapi, egymás elleni találkozója zárja.    

Eredmény:
Németország-Magyarország 26-20 (11-8)   

Az összecsapásra Bíró Blanka kivételével minden Németországba utazó játékost benevezték, a kapusnak családi okok miatt haza kellett utaznia.    

Rosszul kezdett a magyar csapat, az első góljára a hatodik percig kellett várni, de a hazaiak sem jeleskedtek támadásban, az első tíz percben mindössze négy találat esett (2-2). Bár 2-4-nél még a magyarok vezettek, ezután sorozatban hét német gól született (9-4). Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése után némileg sikerült rendezni a sorokat, s ezzel együtt felzárkózni, de mivel sok volt a hiba és a bizonytalanság, a félidő végére három gól megmaradt a házigazdák előnyéből.    

A fordulás után ismét állva hagyta a magyarokat a rivális, 15-9-nél következett az újabb időkérés, amely azonban ezúttal nem hozta meg a remélt eredményt. A németek továbbra is uralták a meccset, a két csapat közötti különbség pedig egyre csak nőtt, az 51. percben 23-14 volt az állás. A hajrában aztán némileg sikerült faragni a hátrányon - a végén Papp Nikolett időntúli szabaddobásból is betalált -, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.    

A mezőny legeredményesebb játékosa Alina Grijseels volt hat góllal, a Ferencvárosban légióskodó Emily Bölk, illetve Papp egyformán ötször-ötször talált be.    

Magyarország 34. alkalommal játszott a németekkel, két döntetlen és 19 győzelem mellett ez volt a 13. veresége.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.