Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A lengyelektől is kikapott németországi tornán a női kézilabda-válogatott

2023. március 4. 20:04 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott szombaton a lengyelektől Heidelbergben, a németországi felkészülési torna második mérkőzésén.

Az április 8-i és 12-i, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapat pénteken Ludwigsburgban 26-20-as vereséget szenvedett a házigazda németektől, a viadalt a két rivális vasárnapi, egymás elleni találkozója zárja majd.        

Eredmény:
Lengyelország-Magyarország 31-29 (17-17)

Eleinte szoros volt a mérkőzés, a döntetlen környéki eredményről a magyar válogatott tudott kétgólos előnyt kialakítani. Az első félidő hajrájában, amelyet mindkét oldalon hibák és eladott labdák jellemezték, a lengyelek emberhátrányban egyenlítettek.

Fotó: MKSZ/Marco WolfFotó: MKSZ/Marco Wolf

A fordulást követően a lengyel válogatott lépett el két góllal. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem tudott változtatni az események alakulásán, az ellenfél négy találatra növelte a különbséget (28-24). Noha az utolsó tíz percen belül háromgólos különbségnél egy támadáson belül két ziccert is kihagyott az ellenfél, ez sem adott lendületet a magyar együttesnek, amely ugyan az utolsó percekben elkezdte a felzárkózást, de ez csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő.   

"A mai mérkőzésen már voltak jó dolgok, de nyilván kevés volt belőlük, nagyon sok labdaeladásunk, technikai hibánk akadt. Nyilván ezeken kell javítani, van még min dolgozni" - értékelt az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában a hét gólt szerző Szöllősi-Zácsik Szandra.

A konkrétumokra rátérve megemlítette: a védekezésben olyan dolgokba hibáztak bele, amelyekre előre felkészültek, a támadójátékuk pedig nagyon lassú volt, hiányzott a labda nélküli mozgás.

"Azért az első félidőben voltak szép dolgaink, jó lett volna ezeket a második félidőre is átmenteni" - folytatta.

Összegzésként úgy vélekedett: két rossz mérkőzést játszottak, ezeket minél gyorsabban el kell felejteni, ugyanakkor a hibákból tanulniuk kell.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03 Ilyés: a mutatott játék csodaszámba ment női kézilabda-válogatott Ilyés: a mutatott játék csodaszámba ment Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint az olimpiai kvótás női válogatott játéka csodaszámba ment a debreceni selejtezőtornán, amelyen három győzelemmel az első helyen végzett. 2024. április 15. 7:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.