Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

A sportág legendái előtt küzdöttek a jelen csillagai

2023. március 12. 11:34
Szépszámú érdeklődő előtt színvonalas, élvezetes mérkőzéseket rendeztek szombaton a Veszprém Arénában a tékvandó országos bajnokságon. A délutáni gálán a veszprémi klub korábbi világbajnokait köszöntötték, a helyi sportegyesületet 1979-ben megalapító dr. Somlai János munkásságát pedig Pro Meritis-díjjal ismerte el a városvezetés.

Nem kevesebb mint 36 csapattal és 351 versenyzővel zajlott le szombaton a 43. ITF tékvandó országos bajnokság a Veszprém Arénában, ahova majd’ kétezer érdeklődő látogatott ki. Összesen hat páston folytak a küzdelmek, egyen pedig az erőtörés zajlott négy korosztályban (gyermek, serdülő, ifi és felnőtt) és öt kategóriában (formagyakorlat, küzdelem, tradicionális küzdelem, erőstörés és speciáltechnikai törés).

Rangos esemény helyszíne volt szombaton a Veszprém Aréna - a cikk alján képgaléria találhatóRangos esemény helyszíne volt szombaton a Veszprém Aréna - a cikk alján képgaléria található

A rendező Veszprémi Taekwon-do SE – amely huszonkét versenyzővel vágott neki az országos bajnokságnak – mellett városunk és a vármegye több klubja is képviseltette magát a rangos seregszemlén.

Izgalmas és technikás mérkőzéseknek lehetettek szemtanúi a nézők. Dinamikus és ruganyos fiatal versenyzők mutatták be tudásukat a pástokon. A laikus szemnek is élvezetes, energikus mérkőzéseket vívtak, sok akcióval és látható győzni akarással

– mondta el portálunk a Veszprémi Taekwon-do SE képviseletében Szijártó Gábor, aki külön kiemelte, hogy végig sportszerű keretek között és magas színvonalon zajlott a verseny.

A nap végén a gálára hivatalos volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula, Veszprém polgármestere is. Utóbbi köszöntőjében kiemelte, öröm, hogy a Veszprém Aréna időről időre nemcsak a kézilabda szerelmeseinek a találkozóhelye, hanem rendszeresen fogadhatnak más sportágak országos kiválóságait is. Ráadásul a tékvandó egy olyan küzdősport, aminek Veszprémben is évtizedes hagyományai vannak.

Ennek, mármint Veszprém tékvandó hagyományainak megalapozásában vitathatatlan érdemei voltak dr. Somlai Jánosnak, aki 1979-ben megalapította a helyi sportegyesületet. Az ő érdemeit a gálán a város Pro Meritis-díjjal ismerte el, amit a polgármester és Ovádi Péter adtak át.

Ovádi Péter, dr. Somlai János és Porga GyulaOvádi Péter, dr. Somlai János és Porga Gyula

Dr. Somlai János több mint negyven éve honosította meg Veszprémben a tékvandó sportágat. A tanulmányai és munkája mellett több világversenyen is képviselte hazánkat. Tanítványai összesen 127 Európa- és világbajnoki érmet vehettek át. Legeredményesebb sportolói: Rajkai Andrea, Papirovnyik Mónika, Vajki László.

A Pannon Egyetem Radiológiai Tanszékének docenseként sikerült egy aktív, összetartó sportolói közösséget létrehoznia Veszprémben. Tanítványai szemében, mint ember, mint sportoló és nem utolsósorban, mint edző örök példaképként szolgál.

Külön köszöntötték a klub korábbi világbajnokait, Rajkai Andreát, Papirovnyik Mónikát, Mucsy Petrát, Kosztyu Veronikát és Vajky Lászlót.

A gála két mérkőzéssel folytatódott, előbb Zsarkó Péter Dániel csatázott és nyert +86 kg-ban, majd egy igazi kuriózum, veszprémi döntő következett Naszer Júlia és Bándi Dorka között. Naszer az első menet végén magabiztosan vezetett, két fejrúgással nagy előnyt szerzett, aztán Bándi ezt a második menetben fokozatosan ledolgozta. A lányok hatalmasat küzdve nagyszerű mérkőzést vívtak egymással, a magyar bajnoki címet végül Bándi Dorka szerezte meg .

A rendező Veszprémi Taekwon-do SE eredményei

Aranyérmesek
Végh Kendra, formagyakorlat
Bándi Dorka, küzdelem

Ezüstérmesek
Farkas-Karácson Eszter, formagyakorlat
Győri Balázs, formagyakorlat
Naszer Júlia, küzdelem
Szarapka Noémi, küzdelem

Bronzérmesek
Horváth László, formagyakorlat
Aranyos Réka, formagyakorlat
Csomai Miron, formagyakorlat
Győri Gergő, formagyakorlat
Meilinger László, formagyakorlat
Farkas Kristóf, küzdelem
Szabó Gellért, küzdelem
Petlánovics Roland, küzdelem
Matos Tege, küzdelem
Tuczai Roberta, küzdelem

Galéria
Tékvandó ob Veszprémben
vehir.hu
Baumann Béla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.