Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miből áll egy állásinterjú tréning?

2023. március 22. 10:38

Az álláskeresés nem egy könnyű folyamat, sőt, ez az időszak általában igazán stresszes tud lenni. Folyamatosan bújnunk kell az új lehetőségeket, jelentkezni rájuk, amihez szükség van egy jól elkészített, a pozícióhoz illeszkedő önéletrajzra. Ezt követi egy másik stresszfaktor: az interjú. Mit tegyünk egy interjún? Miről beszéljünk és hogyan? Szerencsére van segítség!

A segítség egy állásinterjú tréning lehet

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a többi területre nem kell nagy hangsúlyt fektetni, sőt, de szerencsére ott is kaphatunk segítséget, például önéletrajz esetén a CV Shark kreatív önéletrajz útmutatói, kurzusai megoldást jelenthetnek. Ugyanígy segítség az is, ha részt veszünk egy állásinterjú tréningen, ahol tanácsokat kapunk az interjúk egyes részeivel kapcsolatban, hogyan kommunikáljunk, egyes kérdésekre mit érdemes válaszolni.

Egy ilyen tréning több alkalomból áll, mivel az interjúkra nem lehet gyorsan felkészülni, fel kell építeni egy stratégiát és alkalmazni a gyakorlatban a tanultakat.

A befektetett idő garantáltan megtérül, mivel sokkal hatékonyabbak leszünk az interjúk során, ami megnöveli az esélyét annak, hogy a tökéletes helyre kerüljünk, megkapjuk álomállásunkat.

Hogyan néz ki egy ilyen állásinterjú tréning?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy gyakorlatilag már ki sem kell mozdulni otthonról, hisz, ahogy már korábban is említettük, a hatékonyságon hatalmas hangsúly van. Általában 6 napot vesznek igénybe, naponta 2-2,5 órás Zoom online videóhívás keretein belül.

Egy óra 45 perc előadásból, interaktív kérdezz-felelekből áll, és szituációs gyakorlatokra is sor kerül. Továbbá a hat alkalmon kívül még van lehetőség két gyakorló alkalomra is.

Természetesen még ezután is hozzáférhetünk a tananyagokhoz, prezentációkhoz, valamint egy teljes e-learning felülethez, így nem kell őrült módján jegyzetelni, képernyőfotókat készíteni a tréningek alkalmával.

További rugalmasságot ad az is, hogy minden modulhoz általában két időpont társul, hogy mi válasszuk ki, melyik a kedvezőbb, így garantáltan nem maradunk le semmiről.

Mit tanulunk egy ilyen tréningen?

Hat alkalom, hat téma: az első, ami az interjúkon is szintén az első lépés, az a lehengerlő bemutatkozás, amivel szimpátiát ébreszthetünk és bizalmat kelthetünk. A tökéletes első benyomás fontos, mivel az az egész interjút meghatározhatja, sőt, a későbbi munkavégzést is. A következő téma a profi interjú válaszok, amivel minden gyakori kérdést megválaszolhatunk.

Harmadik alkalommal következnek az interjú szimulációk, hogy megtanuljuk kezelni a leblokkolást, az izgulást. Konkrétan éles interjúrutint szerzünk a szimulációk során. Negyedik téma a stratégia és a felkészülés, hogy hogyan nézzünk utána a cégnek, valamint mire van szükség az interjúhoz. Végül pedig jön a bértárgyalás és a haladó meggyőzéstechnika.

Egy ilyen tréning hatalmas segítséget jelent az álláskeresés során, kár lenne veszni hagyni a lehetőséget.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.