Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
30°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
30°C

Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért

2023. március 27. 13:32
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.

Erről hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján beszélt Hartmann Ferenc, amit a Roboz utca végén tartott, azon a helyen, ahol a Jutas-lakótelepet és a Dózsavárost összekötő völgyhidat tervezi megépíteni a város.

A képviselő elmondta, a völgyhíd tervei már 2003-ban rendelkezésre álltak – habár ezeket a hatályos jogszabályok szerint időről időre felül kell vizsgálni – valamint az érintett területeket is megszerezte a város. Az idővonalon tovább haladva Hartmann Ferenc elmondta, 2017-ben került újra napirendre a völgyhíd kérdése, ekkor a városvezetés azt mondta, 2023-ra elkészül a híd.

Hartmann FerencHartmann Ferenc

Mivel ez azóta sem történt meg az indoklás szerint azért, mert jelenleg nem áll rendelkezésre a szükséges állami forrás a kivitelezéshez, Hartmann Ferenc arra kérte az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt a központi 2023-as költségvetéshez, amelyben szerepel a völgyhíd építésének forrása is, továbbá két másik veszprémi útfejlesztési projekt, a gyulafirátóti 82-es út elkerülőjének megépítése, pontosabban ennek a projektnek a költsége is, valamint a 8-as út további fejlesztése a Füredi- és Csatári-csomópontok közötti szakaszon.

A gyulafirátóti beruházás azért vált sürgőssé Hartmann Ferenc szerint, mert a település határában NATO katonai bázis épül, ez pedig magával vonja a megnövekedett forgalmat, ami nem utolsó sorban az útburkolat romlásához vezet, a 8-as érintett szakasza pedig régóta rossz állapotban van.

A 8-as út egy korábbi állapotában, azóta itt elkészült már az új szakaszA 8-as út egy korábbi állapotában, azóta itt elkészült már az új szakasz

A költségek kapcsán hozzátette, a völgyhidat 2003-ban 2,2 milliárd forint lett volna megépíteni, most ennek a többszöröse (8,2 md Ft.) már ez az összeg, ahogy a két másik beruházás esetében is a 8-as fejlesztése 6,8 a 82-es elkerülője pedig 5,5 milliárd forintba kerölne, legalábbis ekkora összegek szerepelnek a módosító indítványukban.

Hartmann Ferenc azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy levélben megkereste Ovádi Pétert, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy arra kérje, támogassa ezt az indítványt. Mint mondta, tisztában van vele, hogy Ovádi foglalkozik a veszprémi útfejlesztésekkel, többek közt a 8-as út további felújításával, ezért reméli, hogy támogatni fogja a Parlamentben az ő javaslatukat.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadták szombaton az új, kétszer két sávon megépült, 36 kilométer hosszú 83-as utat Győr és Pápa között. 2023. október 14. 12:51 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24 Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint. 2023. január 12. 21:53 ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT körgyűrű ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden. 2022. december 20. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.