Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál

2023. március 27. 21:34
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.

Stílusosan a színház világnapján tartották az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót; elsőként a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál köszöntötte a megjelenteket. A VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának részleteit Kellerné Egresi Zsuzsanna, a teátrum igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere ismertette. A fesztivál az EKF egyik kiemelt programja. 

Az fesztivál első napján többek között egy szlovák előadást nézhetünk meg, melynek címe: Norma. A második nap lengyel színház érkezik, ezen kívül pedig a Karaván Színház előadását láthatjuk, valamint Klem Viktor előadásában A Nagybőgő című monodrámát. A harmadik nap például a Baltazár Színház vendégeskedik, de hallhatjuk a „…Lázas ifjúság…” című zenés darabot, melyben Cserháti Zsuzsa és Máté Péter elevenedik meg, méghozzá Hirsch Laura és Keller Márton közreműködésével. A negyedik napon egy ősbemutató is lesz, Topolcsányi Laura, A hatodik szék című darabja.

A négynapos fesztivál színes előadásait még szakmai beszélgetések is tarkítják, emellett pedig egészségügyi szűrés is lesz a helyszínen. A legtöbb esemény ingyen látogatható, a többi pedig egy jelképes összegért tekinthető meg.

A sajtótájékoztatóra Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója is bejelentkezett online, aki nagy örömmel mesélt az olimpia részleteiről. Mint kifejtette, ötvennyolc országból összesen négyszáz társulat érkezik hazánkba. A teátrum vezető ezúton is gratulált Oberfrank Pálnak Kossuth-díjához. 

Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója a 10. Színházi Olimpia égisze alatt Bábművészeti Világtalálkozóval várja a bábszínház kedvelőit. A nagy találkozásokról szóló olimpia Kabócát érintő része négy triolából egyet jelent: 12 városból összesen négyszer három város fog össze. A Pécs-Kaposvár-Veszprém kombó, vagyis a Dél-nyugati triola vezetője a királynék városa. Összesen harminc előadással várják az érdeklődőket, ebből tizennégy külföldi, tizenkettő hazai és négy határon túli.

A Bábművészeti Világtalálkozóról bővebben itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.