Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán

2023. március 31. 13:48
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

Két vadonatúj VW és Mercedes is felvonult Veszprém belvárosában a nagyposta előtt csütörtök délután, ez persze nem meglepő annak fényében, hogy a Thyssenkrupp vállalat pont az ilyen autókhoz tervez elektromos kormányrendszereket.

A német cég 2021-ben hozta létre veszprémi telephelyét, ahol elsősorban nem gyártás, hanem mérnöki munka zajlik.

Ebből kaphattak ízelítőt a Kossuth utcán azok, akik csütörtök délután megálltak a Thyssenkrupp sátra előtt. Nemcsak a cég tevékenységéről és nyitott pozícióról tudhattak meg többet, hanem belecsöppenhettek egy beszélgetésbe is, ami jóval túlmutatott, de mégsem távolodott el a Thyssenkrupp szerepétől Veszprémben.

A színpadon ugyanis dr. Naszádos László, a Thyssenkrupp side managere mellett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánhelyettese, dr. Fodor Attila és Veszprém polgármestere, Porga Gyula is helyet kaptak.

A beszélgetésen szó esett a Thyssenkrupp céges stratégiájáról, elsősorban humánerő-menedzsmenti szempontból. Itt a cégvezető elmondta, hogy Veszprém mellett anno a város kedvező adottságai miatt döntöttek, hiszen nem túl nagy, de nem is túl kicsi ahhoz, hogy jól érezzék magukat a fiatal mérnökeik, akik a mozgatórugói a cégnek. Ezen kívül a város hangulata segít a kreativitásnak is, ami szintén nélkülözhetetlen a Thyssenkrupp munkavállalóinál.

Porga Gyula a város és a helyben működő cégek, valamint a Pannon Egyetem kapcsolatát úgy jellemezte, mint egy ökoszisztémát, amiben – ha mindenki jól érzi magát és előre tud haladni – közös sikereket tudnak elérni.

Veszprém víziójáról elmondta: a város térséggel együtt a kreatív iparra épít, ezt segíti az EKF-cím is, de ugyanúgy nekik az önkormányzatnál is feladatuk, hogy megteremtsék azt a környezetet, amiben jól tudnak boldogulni az ilyen vállalkozások.

Dr. Fodor Attila elmondta, hogy a Pannon Egyetem a Thyssenkruppal már azóta kiváló kapcsolatot ápol, hogy letelepedtek Veszprémben. Látták az eleje óta, hogy ez a cég komolyan képzeli el az építkezést, a mérnök hallgatóikat igyekeznek már egészen korán bevonni a gyakorlati munkába, ez pedig nagy versenyelőny a humánerő-piacon is.

A cég kitelepülése a felhős idő ellenére is eredményes volt, ha csak abból mérjük le, hogy többen megálltak, érdeklődtek a standnál – volt, aki komoly érdeklődőként valamelyik mérnöki pozíció iránt.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.