2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán

Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

Két vadonatúj VW és Mercedes is felvonult Veszprém belvárosában a nagyposta előtt csütörtök délután, ez persze nem meglepő annak fényében, hogy a Thyssenkrupp vállalat pont az ilyen autókhoz tervez elektromos kormányrendszereket.

A német cég 2021-ben hozta létre veszprémi telephelyét, ahol elsősorban nem gyártás, hanem mérnöki munka zajlik.

Ebből kaphattak ízelítőt a Kossuth utcán azok, akik csütörtök délután megálltak a Thyssenkrupp sátra előtt. Nemcsak a cég tevékenységéről és nyitott pozícióról tudhattak meg többet, hanem belecsöppenhettek egy beszélgetésbe is, ami jóval túlmutatott, de mégsem távolodott el a Thyssenkrupp szerepétől Veszprémben.

A színpadon ugyanis dr. Naszádos László, a Thyssenkrupp side managere mellett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánhelyettese, dr. Fodor Attila és Veszprém polgármestere, Porga Gyula is helyet kaptak.

A beszélgetésen szó esett a Thyssenkrupp céges stratégiájáról, elsősorban humánerő-menedzsmenti szempontból. Itt a cégvezető elmondta, hogy Veszprém mellett anno a város kedvező adottságai miatt döntöttek, hiszen nem túl nagy, de nem is túl kicsi ahhoz, hogy jól érezzék magukat a fiatal mérnökeik, akik a mozgatórugói a cégnek. Ezen kívül a város hangulata segít a kreativitásnak is, ami szintén nélkülözhetetlen a Thyssenkrupp munkavállalóinál.

Porga Gyula a város és a helyben működő cégek, valamint a Pannon Egyetem kapcsolatát úgy jellemezte, mint egy ökoszisztémát, amiben – ha mindenki jól érzi magát és előre tud haladni – közös sikereket tudnak elérni.

Veszprém víziójáról elmondta: a város térséggel együtt a kreatív iparra épít, ezt segíti az EKF-cím is, de ugyanúgy nekik az önkormányzatnál is feladatuk, hogy megteremtsék azt a környezetet, amiben jól tudnak boldogulni az ilyen vállalkozások.

Dr. Fodor Attila elmondta, hogy a Pannon Egyetem a Thyssenkruppal már azóta kiváló kapcsolatot ápol, hogy letelepedtek Veszprémben. Látták az eleje óta, hogy ez a cég komolyan képzeli el az építkezést, a mérnök hallgatóikat igyekeznek már egészen korán bevonni a gyakorlati munkába, ez pedig nagy versenyelőny a humánerő-piacon is.

A cég kitelepülése a felhős idő ellenére is eredményes volt, ha csak abból mérjük le, hogy többen megálltak, érdeklődtek a standnál – volt, aki komoly érdeklődőként valamelyik mérnöki pozíció iránt.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
A Rozé, Rizling, Jazz Napok Veszprém olyan zenei és gasztronómiai fesztiválja, ami 13. éve úgy része a nyári programdömpingnek, hogy még a világjárvány miatt sem maradt el alkalom. Idén az Európa Kulturális Főváros évében ugyanúgy a jól bevált recept szerint készültek a szervezők, de néhány újítás így is bekerült a programok közé. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este a Városháza előtti téren.
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás a 21. században – új kihívások, régi reflexek címmel ültek össze a téma szakértői csütörtökön, a Pannon Egyetemen B épületének konferencia termében.