Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

Új külsőbe öltöztették iskolájuk udvarát a botevesek és jendrások

2023. április 6. 9:45
Az „Alakítsd az iskolád Veszprém! - társasjáték alapú iskolaudvar alakítás általános és középiskolásoknak” című projekt eredményeit ismertették szerda délután a Pannon Egyetem E épületében, a Pannon Köztérben.

Elsőként Szilágyi-Nagy Anna, a kultúrAktív Egyesület elnöke ismertette a veszpérmi VSZC Jendrassik-Venesz Technikum  és Hrisztov Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán megvalósult  közösségi tervezési folyamatot és a DEMO Egyesület közreműködésével  elkészült ötleteket. Anna kifejtette, társasjátékok, valamint játékos foglalkozásokon keresztül tervezték meg a gyerekek saját iskolaudvarukat, ami a DEMO Egyesületnek köszönhetően nem csupán terv maradt, de meg is valósulhatott.

A Botev és a Jendra nyitott volt a megkeresésre, s mivel a kultúrAktív Egyesület főként pedagógusokból, valamint építészekből áll, így ezt a két szakterületet összehozták, s olyan projektet készítettek, melyben környezeti neveléssel foglalkozhatnak. Ezzel nem csupán arról van szó, hogy jobban megismerhetik környezetüket, de lehetőségük van annak alakítására, formálására is.

A folyamat során elsőként meg kellett ismerkedni a projekt résztvevőivel, a gyerekekkel, s feltérképezték iskolaközösségüket. A közös munka során helyszínbejárással mérték fel az iskolaudvar lehetőségeit, ahol a gyermekek megfogalmazták álmaikat, céljaikat a térről. Anna köszönetét fejezte ki – a DEMO Egyesületen kívül – az együttműködő pedagógusoknak, akik nyitottak voltak abban, hogy bevonják az iskolaközösséget a folyamatba.

A DEMO Egyesület elnöke, Berta Barna is megköszönte a közös együttműködést, s elmondta, az EKF is támogató volt egy párhuzamosan futó mellékprojektben, mellyel szintén a közösség összekovácsolását tűzték ki célul.

Szilágyi-Nagy Anna egyébként nem bízta a véletlenre a megvalósításért felelős feladatköröket, hiszen a DEMO Egyesület tagjai egytől-egyig végzett tervezőművészek, alkotók, vagy művészeti egyetemen oktatásban résztvevő hallgatók. Végül megköszönték Berta-Szénási Pannának a segítséget, aki amellett, hogy megvalósítója, ötletgazdája is a folyamatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.