Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új külsőbe öltöztették iskolájuk udvarát a botevesek és jendrások

2023. április 6. 9:45
Az „Alakítsd az iskolád Veszprém! - társasjáték alapú iskolaudvar alakítás általános és középiskolásoknak” című projekt eredményeit ismertették szerda délután a Pannon Egyetem E épületében, a Pannon Köztérben.

Elsőként Szilágyi-Nagy Anna, a kultúrAktív Egyesület elnöke ismertette a veszpérmi VSZC Jendrassik-Venesz Technikum  és Hrisztov Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán megvalósult  közösségi tervezési folyamatot és a DEMO Egyesület közreműködésével  elkészült ötleteket. Anna kifejtette, társasjátékok, valamint játékos foglalkozásokon keresztül tervezték meg a gyerekek saját iskolaudvarukat, ami a DEMO Egyesületnek köszönhetően nem csupán terv maradt, de meg is valósulhatott.

A Botev és a Jendra nyitott volt a megkeresésre, s mivel a kultúrAktív Egyesület főként pedagógusokból, valamint építészekből áll, így ezt a két szakterületet összehozták, s olyan projektet készítettek, melyben környezeti neveléssel foglalkozhatnak. Ezzel nem csupán arról van szó, hogy jobban megismerhetik környezetüket, de lehetőségük van annak alakítására, formálására is.

A folyamat során elsőként meg kellett ismerkedni a projekt résztvevőivel, a gyerekekkel, s feltérképezték iskolaközösségüket. A közös munka során helyszínbejárással mérték fel az iskolaudvar lehetőségeit, ahol a gyermekek megfogalmazták álmaikat, céljaikat a térről. Anna köszönetét fejezte ki – a DEMO Egyesületen kívül – az együttműködő pedagógusoknak, akik nyitottak voltak abban, hogy bevonják az iskolaközösséget a folyamatba.

A DEMO Egyesület elnöke, Berta Barna is megköszönte a közös együttműködést, s elmondta, az EKF is támogató volt egy párhuzamosan futó mellékprojektben, mellyel szintén a közösség összekovácsolását tűzték ki célul.

Szilágyi-Nagy Anna egyébként nem bízta a véletlenre a megvalósításért felelős feladatköröket, hiszen a DEMO Egyesület tagjai egytől-egyig végzett tervezőművészek, alkotók, vagy művészeti egyetemen oktatásban résztvevő hallgatók. Végül megköszönték Berta-Szénási Pannának a segítséget, aki amellett, hogy megvalósítója, ötletgazdája is a folyamatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.