Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elérkezett a címkenyomtató beszerzésének az ideje!

2023. április 14. 10:54

Elérkezett a pillanat: a vállalkozásod akkorára nőtte ki magát, hogy már nem elég a klasszikus irodai nyomtató, halaszthatatlan lett egy címkenyomtató beszerzése. De milyen legyen, mire érdemes figyelni? A következő cikkből kiderül.

A címkenyomtató sokfélesége

Az etikett címke nyomtatásához bizonyos napi darabszám felett a hatékony munkavégzés érdekében olyan speciális eszközre lesz szükséged, mint amilyen a Webmaxx kínálatából beszerezhető címkenyomtató, aminek többféle változata van. Kialakításában, teljesítményében, működési elvében ugyan eltérő változatai vannak, de valamennyi közös tulajdonsága, hogy gyorsabbá teszi a címkézési feladatok megoldását.

Milyen címkenyomtató típusok vannak?

A következő fajtáit különböztetjük meg:

  • Asztali címkenyomtató: ez egy kisebb teljesítményű berendezés, amit napi átlagban maximum 2000 etikett címke nyomtatására terveztek. Alkalmas irodába, kisebb darabszámú gyártások címkézésére. Alkalmanként lehet nagyobb darabszámban is nyomtatni vele.
  • Közepes címkenyomtató: ha naponta 3000 etikett címkét nyomtatsz, érdemes ezt a kategóriát választani, hiszen a munkádat az is gyorsítani fogja, hogy ritkábban kell a kellékanyagot utántölteni.
  • Ipari címkenyomtató: folyamatos üzemre tervezték, azaz éjjel-nappal megállás nélkül képes etikett címkét nyomtatni. Strapabíró, megbízható széles csatlakoztathatósági választékkal kapható.
  • Mobil címkenyomtató: óriási előnye a mobilizálhatósága és kompakt kialakítása. Csak az övedre csatolod - lehet, hogy éppen a vonalkódolvasó mellé, és már pöröghet is a munka.
  • Színes tintasugaras címkenyomtató: lehetővé teszi színes etikett címke nyomtatását.

Milyen lehet a címkenyomtató nyomtatási technológia szerint?

Az, hogy milyen a címkenyomtatási technológia, nagymértékben meghatározza majd a lehetőségeidet, illetve az etikett címke nyomtatási költségeit. Nézzük, miképp!

  • Direkt termál címkenyomtató: a legegyszerűbb, legnépszerűbb nyomtatási eljárás. Nem kell hozzá festékszalagot sem beszerezni, mert az etikett címkében található festékpigmentek aktiválódnak majd a készülék nyomtatófeje által leadott hő hatására. Némi hátránya is van a technológiának: egyrészt a mechanikus kapcsolat miatt a fej gyorsan kophat, másrészt az etikett címke hő-, fény-, és nedvességérzékeny, rosszul viseli a súrlódást is. Ideális körülmények között is csak 1-3 évig őrzi meg a nyomatképet.
  • Termál transzfer címkenyomtató: alkalmas direkt termál és termál transzfer nyomtatásra is. Használatához festékszalag kell. Mellette szól, hogy az így létrejött etikett címke (a papír és a műanyag is) hosszú élettartammal rendelkezik, a műanyag változat pedig kültéri felhasználásra is alkalmas! 
  • Színes tintasugaras címkenyomtató: az egyik legmodernebb technológia, ami lehetőséget biztosít arra, hogy magad készíthess kiváló minőségű színes etikett címkét. 

A címkenyomtató beszerzését egy bizonyos etikett címke volumen elérése után nem szabad tovább halogatni! Válassz te is, és használd ki az előnyeit!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.