Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Válts egészséges életmódra a veszprémi Plazma Centerrel!

2023. április 17. 12:38
Receptek fehérjenapra, nem csak plazmaadóknak.

Megérkezett a tavasz, a megújulás időszaka, ami egyben remek lehetőség az életmódváltásra is.

A Plazma Centerben kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges étkezés kialakítására. Folyamatos életmódbeli és étkezési tanácsokkal segítik a plazmaadókat egészségük megőrzésében.

Ha valaki újonnan csatlakozik a plazmaadók közösségéhez, már az előzetes alkalmassági vizsgálat alatt felhívják figyelmét a megfelelő folyadékfogyasztásra és a helyes érkezésre.

Az emberi vér nagyjából felét alkotó vérplazma 85-90%-ban vízből, továbbá fontos fehérjékből áll. Ebből kifolyólag a napi 2-2,5 liter tiszta víz elfogyasztása, illetve a jó minőségű fehérje bevitele kulcsfontosságú mind plazmaadás előtt és után.

A tudatos egészséges életmód a plazmaadó számára is előnyös, és a levett vérplazma minősége is megfelelő lesz az életmentő gyógyszerek elkészítéséhez. Az alábbi receptötletek természetesen nem kizárólag plazmaadóknak szólnak, hanem bárkinek, aki szeretne jobban odafigyelni arra, mi kerül a tányérjára.

A csirkemell az egyik legjobban variálható fehérjedús alapanyag, amit ráadásul a legtöbben szívesen is fogyasztanak. Zöldségekkel kombinálva egy teljesértékű, laktató étkezés, mint például az alábbi receptben brokkolival kiegészítve.

Aki esetleg ritkábban fogyaszt húst, mégis szeretne odafigyelni a fehérjebevitelére, remek alternatíva a gomba és a túró. A lédús, friss zöldségek itt se maradjanak el, hiszen a folyadék és a rost bevitelt is támogatják. Ha valaki szívesen fogyasztja a gombát, ajánljuk a következő étel elkészítését.

Természetesen a finomságoktól sem kell lemondani. Plazmaadásra készülve, vagy a mindennapi egészséges életmód részeként a zab az egyik legjobb alapanyag, amivel a zabkásán túl még rengeteg ételt készíthetünk, mint például palacsintát.

A veszprémi Plazma Centerben mindenkit szeretettel várnak, aki a mindennapokban is keresi a módját a másokon való segítésnek. Az alkalmassági vizsgálat, vagyis egy alapos egészségügyi felmérés után egy héttel (amennyiben a jelentkező egészségi állapota megfelelőnek bizonyul) már lehet is jönni plazmát adni.

Nem elhanyagolható, hogy mind az első vizsgálat, mind a plazmaadások után készpénzes juttatás jár mindenkinek a segítő kéznyújtásért. Az jelentkezők most sikeres alkalmassági vizsgálat után 5000 Ft-ra, az első plazmaadás után 20 000 Ft-ra számíthatnak. Minden további plazmaadás minimum 8000 Ft-os jutalommal zárul.

Jelentkezni a +36 70 274 3313-as telefonszámon, a www.plazmacenter.hu/idopontfoglalás oldalon, vagy személyesen lehet Veszprémben a Jutasi út 23. alatt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.