Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém város fenntartható városfejlesztési stratégiái

2023. április 24. 10:28
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.3.1-21-VE1-2022-00002 azonosító számú, ”Veszprém város fenntartható városfejlesztési stratégiái” című projekt keretében, közel 80 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével dolgozza ki a 2021-2027-ig tartó fejlesztési ciklus több alapdokumentumát.

A 2021-27-es Uniós ciklus fenntartható városfejlesztési forrásainak (ERFA rendelet 11. cikk) felhasználásához elvárás integrált területi, városi stratégiák készítése. A 2007-13-as Uniós programozási időszak előkészítéséhez Veszprém integrált városfejlesztési stratégiát, illetve egyéb programjait, stratégiáit az eltelt tizennégy év gazdasági-társadalmi változásai és az Európai Unió részletesebbé váló szakpolitikai megközelítései miatt a 2021-27-es Uniós ciklus előkészítéséhez szükséges felülvizsgálni, hogy azok struktúrája és tartalma összhangba kerülhessen az érvényes európai és hazai szakpolitikai keretekkel.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálataként új Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát (FVS), illetve TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet (TVP) készíttettünk. A TOP Plusz 1.3-1-21 „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása”felhívásban foglaltak szerint a pályázat benyújtásához elengedhetetlen két alapdokumentumot a HÉTFA Elemző Központ Kft. dolgozta ki.

A projektben megtörténik majd az FVS a 2022. évi népszámlálás adataival való felülvizsgálata, illetve a városi zöld keretrendszer, a digitális akcióterv, a teljes FVS megvalósíthatóságára vonatkozó üzleti modell kidolgozása.

A választható tevékenységek keretében az alábbi integrált stratégiákat készíti el Veszprém MJV:

Települési Helyi Esélyegyenlőségi Program komplex felülvizsgálata, módosítása a több évre szóló Egészségfejlesztési tervvel kiegészítetten

Veszprém Smart City stratégiája – okosváros-stratégia elkészítése (helyzetelemzéssel, célkitűzések meghatározásával, beavatkozások rögzítésével, ill. pénzügyi tervvel, monitoring rendszerrel és a megvalósítás intézményi kereteinek vizsgálatával) olyan átfogó célrendszerrel és beavatkozási eszközkészlettel, amely segíti az okosváros-célkitűzések elérését

Az okosváros funkció okos mobilitás alrendszerének fejlesztését segítendő készülne el Veszprém város úthálózatának felmérése – mobil térképező rendszerrel – egy komplex útügyi nyilvántartó rendszer létrehozása érdekében

Ugyancsak az okosváros funció megvalósulásában lehet nagy szerepe a Veszprém város teljes közigazgatási területére vonatkozó légifotók elkészítésének, georeferált, ortoretifikált képek mozaikolásával előállított digitális térképekkel.

A mobil térképező rendszeres útügyi nyilvántartó és az ortofotó rendszerek a zöld és digitális átálláshoz szükséges felmérések komoly részét alkotják, illetve a városi zöld menetrend készítéséhez is alapul szolgálhatnak.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is. 2023. július 20. 15:45 Veszprém megyeinek lenni önazonosságot ad határon innen és túl Veszprém megyeinek lenni önazonosságot ad határon innen és túl A Veszprém Megyei Önkormányzat fennállásának 32. évfordulóját ünnepelték csütörtökön a Megyeháza Szent István-termében. Az ünnepi beszédekben elhangzott az is, hogy a megyéknek ezeréves küldetése van, ezek az egységek őrzik a magyar kultúrát és hagyományokat. 2022. december 16. 4:00 Megyei szinten folytatódik a foglalkoztatási paktum projekt Megyei szinten folytatódik a foglalkoztatási paktum projekt Az eddig helyi szinten megvalósult foglalkoztatási paktumokat egyetlen megyei szervezetté integrálják a következő uniós ciklusban. A cél a foglalkoztatottság további növelése. 2022. október 13. 13:29 A településeken keresztül érkezik pénz a gazdaságba A településeken keresztül érkezik pénz a gazdaságba December elején nyitják meg a Területi Operatív Program (TOP) Plusz első pályázatait, amelyek révén települések nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást. A program részleteiről szerdán a Megyeházán tájékoztatták a településvezetőket. 2021. november 17. 12:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.