Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült

2023. július 20. 15:45
A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is.

A beruházásnak köszönhetően a három település – Márkó, Bánd és Veszprém – között zavartalan, folyamatos kerékpározásra nyílik lehetőség.

Az útszakasz forgalomba helyezése egyelőre még folyamatban van, de hamarosan a turisták és a helyi lakosok egyaránt élvezhetik Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonalát – mondta el Brányi Mária alpolgármester.

A kerékpárút a Veszprémvölgyi út aszfaltburkolatához csatlakozva indul és Veszprém-Bánd közigazgatási határáig tart 4465 méter hosszan. A nyomvonal a Csatár-hegy tövében, a Séd patak folyásirány szerinti jobb oldalán halad a meglévő mezőgazdasági úton, a 8-as főút alatti átvezetése a Séd melletti közúti híd alatt folytatódik.

A megnyitó után bemutatták a rendezvényen részt vevő gyermekeknek a nyáron átadott V-bike rendszer használatát is, hiszen az innovatív beruházás nem csak a felnőttek számára elérhető, már egy tíz éves gyermek is nyugodtan kipróbálhatja az elektromos rásegítéssel rendelkező bicikliket.

Kerékpározni nem csak szórakoztató időtöltés, és testmozgás, de kitűnő alternatíva az autós közlekedésre is. Ahhoz azonban, hogy előnyeit élvezni lehessen,  szükség van a KRESZ pontos ismeretére is, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket. Ezért az eseményen a KRESZ ismereteiket is tesztelhették a jelenlévő általános iskolások, akik kitűnő eredményeik díjazásaként apró ajándékokat is kaptak a szervezőktől.

A Márkó-Bánd kerékpárút mellett a napokban mutatták be a Gyulafirátót-Veszprém szakaszon épülő bicikliutat is, ahol Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte a Veszprémben átadott új futóköröket és az új pumpapályát is a V-bike rendszer mellett, rámutatva, hogy az itt élők számára az aktív kikapcsolódáshoz már rengeteg lehetőség adott.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.