Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
18°C
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
18°C

Tájfutó-világbajnokság Veszprémben?

2023. április 25. 13:42
Sikeres pályázat esetén mintegy 60 országból 350 élversenyző és közel 5000 fő kísérő, családtag, szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es tájékozódási futó világbajnokságra.

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) 2022 decemberében pályázatot nyújtott be a 2027. évi felnőtt világbajnokság rendezésére, a rendezői jogokat pedig a Veszprémi Honvéd SE tájfutó szakosztályának adta át Veszprém helyszínnel.

A szövetség beszámolója szerint a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) főtitkára, Sondre Gollurd, valamint a Technikai Bizottság vb-rendezésért felelős tagja, Janos Manarin április 16. és 18. között Veszprémbe látogatott, hogy tájékozódjon a magyar pályázat részleteiről. Találkoztak Porga Gyula polgármesterrel, Ovádi Péter országgyűlési képviselőjével, valamint dr. Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával. Megtekintették a tervezett terepeket, arénákat, ceremónia helyszíneket, szálláshelyeket. A szervezőbizottság vezetői mellett az MTFSZ részéről Kovács Balázs elnök és Less Áron főtitkár is csatlakozott a programhoz.

A világbajnokság terepei Veszprém környéki erdők lehetnek, de a konkrét terep a versenyig titkosA világbajnokság terepei Veszprém környéki erdők lehetnek, de a konkrét terep a versenyig titkos

Végső döntés – melynek megalapozásához nagyban hozzájárulnak a helyszíni látogatás tapasztalatai – az idén júliusi felnőtt világbajnokság idején várható. Előtte, májusban azonban még Svédországba látogat a delegáció.

Az egy hétig tartó világbajnokságot 2027 júliusában rendezik. Sikeres pályázat esetén mintegy 60 országból 350 élversenyző és közel 5000 fő kísérő, családtag, szurkoló érkezhet Veszprémbe. A verseny központja „olimpiai falu” jelleggel a veszprémi Pannon Egyetem lenne. A világbajnokságon három fő számban – hosszútáv, középtáv és váltóverseny – hirdetnek majd eredményt, de az egyéni számoknak selejtező futamai is lesznek. A vb terepei Veszprém környéki erdők lehetnek, de a konkrét terep a versenyig titkos.

A világbajnoksághoz kapcsolódóan kerülhet sor a Hungária Kupa kísérő rendezvényre, amelyen bárki kipróbálhatja magát laikusként is, és megtapasztalhatja a világbajnokság légkörét.

A rendezvény fővédnökei, elkötelezett támogatói dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, valamint Ovádi Péter és Porga Gyula.

Zatkalik Dávid
Szalai Csaba
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05 Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók tájfutás Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói kiválóan teljesítettek az egyesület által rendezett szenior ultra hosszútávú országos bajnokságon és a tömegrajtos csapatbajnokságon. 2024. április 4. 15:25 A láncnál is fényesebb tájfutóérmek tájfutás A láncnál is fényesebb tájfutóérmek Ragyogóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói az év egyik első fontos tájfutóversenyén, a Tipo Kupán. 2024. március 20. 20:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.