Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Kiel ült fel Európa trónjára / Barcelona (spanyol)–THW Kiel (német) 34:36 (20:17)

2010. május 30. 21:30 // Forrás: NSO
A németek húszezer néző előtt verték a BL-döntőben a Veszprémet búcsúztató Barcelonát. Ilyés és Mocsai EHF-kupagyőztes.

A két döntős csapat közül a Barcelonának volt könnyebb dolga az elődöntőben, a katalánoknak nem kellett izgulniuk a Csehovszkije Medvegyi ellen a hajrában, nem úgy a Kielnek, amely szoros végjáték után tudta csak kiharcolni a fináléba kerülést a címvédő Ciudad Real ellen.

A kölni aréna természetesen megtelt a döntőre, így közel húszezren – többségében németek – várhatták a csapatok bevonulását. A Kielt több sérülés is hátráltatta, főleg az átlövőknek akadtak problémái, Kim Andersson végül nem is tudott pályára lépni.

A Barcelonát jól látható módon nem zavarták a külső körülmények, ugyanis már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést és a vezetést a katalánok. A Nagy Lászlóval felálló spanyolok általában 2-3 góllal vezettek a félidő nagy részében, sokat számított, hogy két azonos erősségű belső hármast tudtak váltogatni.

Nem a védekezésről szólt a játék, ráadásul a két kapus (Sarics illetve Omeyer) sem találkozott annyit a labdával. A Kielben Filip Jícha volt a legeredményesebb, míg barcelonai oldalon a Veszprémet is megszóró Juanín García vitte a prímet.

A 19. percben öttel ment a Barcelona, ám a kis pihenő után visszaálló Omeyer védéseinek köszönhetően háromra jött vissza a Kiel a szünetig (20–17). A másik oldalon kollégája, a 40 éves Barrufet még nála is hatékonyabban állta útját a német próbálkozásoknak.

A folytatásban a Kielnél szerepet kaptak a cserék is, ebben a periódusban pedig ismét el tudott húzni a Barca. Nagy első góljával 25–19 volt a különbésg, ezután viszont Omeyer megint elkapta a fonalat, a németek pedig védekezés váltásukkal meg is zavarták a spanyolok támadásait.

Fokozatosan zárkózott fel a Kiel az utolsó negyed órában, és az 52. percben egy Zeitz-találattal már egyenlő volt az állás. Az utolsó percekben már a Barcának kellett az eredmény után futnia, de újabb fordulat már nem történt a találkozón. A katalánok talán túl hamar elhitték, hogy már megvan a döntő, a németek viszont nem adták fel, és Omeyer parádéjával maguk javára fordították a találkozót. A lefújás után kisebb dulakodás alakult ki a kapus és a katalánok között, de szerencsére hamar sikerült lecsillapítani a kedélyeket.

A Kiel története során másodszor végzett az élen a legrangosabb európai kupasorozatban, legutóbb 2007-ben foglalhatták el Európa trónját.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő:
Barcelona (spanyol)–THW Kiel (német) 34:36 (20:17)
Köln, 19 374 néző. Vezette: Olesen, Pedersen (dánok).
Barcelona: Sarics, Barrufet (kapusok), García 13 (9), Nöddesbo 6, Rutenka 4, Tomás 4, Romero 2, Garabaya 1, Hansen 1, Igropulo 1, Nagy L. 1, Sarmiento 1, Boldsen, Oneto, Rocas, Jernemyr. Edző: Xavi Pascual.
Kiel: Omeyer, Gentzel (kapusok) Jicha 11 (2), Zeitz 6, Klein 5, Narcisse 4, Lundström 3, Anics 2, Sprenger 2, Ahlm 1, Ilics 1 (1), Lund 1, Palmarsson, Reichmann.
Edző: Alfred Gislason.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 10/9, ill. 4/3.

A 3. helyért:
Csehovszkije Medvegyi (orosz)–Ciudad Real (spanyol) 28:36 (15:19)

Svájcban ugyan 30:28-as vereséget szenvedett, ám hatgólos előnyéből négyet megőrzött a Lemgo férfi kézilabdacsapata, így elhódította az EHF-kupát a Kadettennel szemben.

A Lemgót magyar légiósa, Mocsai Tamás egy góllal segítette a párharc második mérkőzésén, a vendégek legjobbja Michael Kraus volt 12 találattal. Ilyés Ferenc nem lőtt gólt a talákozón.

A Lemgo 1996 és 2006 után harmadszor hódította el az EHF-kupát.

Férfi kézilabda EHF-kupa döntő, 2. mérkőzés:
Kadetten (svájci)–Lemgo (német) 30:28 (14:10)
A kupát 52:48-as összesítéssel a Lemgo nyerte meg.

Forrás: Nemzeti Sport Online

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.