Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató Ultrabalatonon

2023. május 7. 21:25 // Forrás: MTI
Megdőlt a pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató 17. NN Ultrabalatonon: Mihalik Norbert 16 óra 27 perc 54 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

A korábbi csúcsot Bódis Tamás tartotta 16 órával, 34 perccel és 28 másodperccel. A nőknél Maráz Zsuzsanna nyert 21:20:06 órás eredménnyel.    

A tókerülő futóverseny mezőnye Balatonfüredről rajtolt, majd megkerülve a Balatont, ugyanott ért célba. A szervezők közleménye szerint az esemény történetében korábban soha ennyien nem álltak rajthoz, az összes kategóriát - egyéni, páros, kis- és nagycsapatos váltók - beleszámítva, 22 ezren húztak futócipőt a hétvége során.

A cikk alján képgaléria található!A cikk alján képgaléria található!

Zelcsényi Miklós versenyigazgató elmondta, mindenkinek azt kívánja, hogy egyszer tapasztalják meg az NN Ultrabalaton hangulatát. "Idén rekordmezőny indult, felemelő volt látni a tömeget. Voltak legendás alakjai az idei mezőnynek, említhetném Bogár Jánost, vagy a francia Gilles Pallaruelót. Előbbinek kiállítása is volt a versenyközpontban. Többször teljesítette az Ub-t, volt, hogy egyéniben meg is nyerte. Gilles az NN UB meghatározó alakja. Tizenhatszor futotta körbe a Balatont. Ráadásul ezúttal törött kézzel teljesítette a 211 kilométert" - mondta.  

Ott volt a mezőnyben többek között a Magyar Honvédség csapata is, amelyben helyet kapott Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke és Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója is.

Az augusztus 19. és 27. közötti atlétikai világbajnokságot felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása volt az NN Ultrabalaton. Az Ultrabalaton résztvevői 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket vagy bérleteket az atlétikai világbajnokságra.

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett karitatív célra ajánlhassák fel. Emellett tetszőleges összeget is adományozhattak, melynek köszönhetően rekordösszegű, összesen 6 182 500 forintot gyűjtött össze idén a futóközösség, amit a cégcsoport két különböző forrásból is kiegészített. Az étrend-kiegészítő és sportruházat gyártó és forgalmazó vállalat egyrészről fogyasztóit is bevonta az adományozásba, akik a webshopon keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel egészíthették ki. Másrészről a helyszínen, a futók által összegyűlt összeget a cég társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt összesen 15 millió forinttal egészíti ki saját forrásból, így 2023-ban a szervezők összesen 21 543 965 forintot ajánlottak fel jótékony célokra.    

Idén először egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, melyen minden korábbinál több, mintegy 5200 komment érkezett. A nyertesek: Peter Cerny Alapítvány, Bethesda Gyermekkórház és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház.

Galéria
Ultrabalaton 2023.
vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.