Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Miami Nagydíj - Verstappen a kilencedik helyről rajtolva is nyert

2023. május 8. 0:07 // Forrás: mti
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a kilencedik helyről rajtolva nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel növelte az előnyét az összetett pontverseny élén.

A 25 éves pilótának ez az idei harmadik és pályafutása 38. futamgyőzelme az F1-ben.

Verstappen mögött csapattársa, a mexikói Sergio Pérez végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres vb-győztes spanyol versenyzője állhatott fel.

A konstruktőrök között is vb-címvédő Red Bull istálló így az idei ötödik nagydíjon már a negyedik kettős győzelmét aratta.

A rajtnál nem történt jelentős változás az élmezőnyben, Pérez magabiztosan tartotta meg az első helyet, mögé Alonso és Carlos Sainz Jr. (Ferrari) sorolt be a második és harmadik helyre. Verstappen azonnal megkezdte a felzárkózást, és miközben a dobogós helyeken nem volt változás, a holland címvédő hamarosan utolérte Sainzot. Az előzés ismét könnyedén sikerült Verstappennek, aki kisvártatva Alonso mellett is elment és így a 15. körben már második volt.

Az élmezőnyből elsőként Sainz állt ki kerékcserére, majd a 21. körben következett Pérez, melynek nyomán Verstappen átvette a vezetést. Féltávnál Verstappen 16 másodperc körüli előnnyel vezetett Pérez előtt, ezt a folytatásban kis mértékben növelni is tudta, majd a 42. körben a Red Bull a boxba hívta kerékcserére. A holland versenyző a kiállás után közvetlenül Pérez mögé tért vissza a pályára, és a friss gumiknak is köszönhetően nagyon hamar megelőzte csapattársát. A harmadik helyen ekkor már hosszú körök óta Alonso száguldott, magabiztosan őrizve a dobogós pozíciót.

A hajrában már nem történt érdemi változás, Verstappen győzött és növelte az előnyt az összetett élén, Pérez pedig nem tudta kihasználni, hogy a pole pozícióból rajtolhatott úgy, hogy vb-címvédő és éllovas márkatársa a kilencedik rajtkockából vágott neki a futamnak.

A világbajnokság két hét múlva Olaszországban, az Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik.

vehir.hu
további cikkek
Japán Nagydíj - Verstappen vezérletével kettős Red Bull-siker Szuzukában Japán Nagydíj - Verstappen vezérletével kettős Red Bull-siker Szuzukában A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjat, ezzel megerősítette vezető pozícióját a vb-pontversenyben. 2024. április 7. 9:59 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Bahreini Nagydíj - A címvédő Verstappen sima sikerével kezdődött az idény Bahreini Nagydíj - A címvédő Verstappen sima sikerével kezdődött az idény A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott szombaton a Forma-1-es idénynyitó Bahreini Nagydíjon, Szahírban. 2024. március 2. 17:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.