Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést

2023. május 11. 0:07
A fenntartható közlekedés volt a téma azon a kerekasztal beszélgetésen, aminek kedden a Pannon Köztér adott otthont.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program alapértékei közé tartozik a fenntarthatóság, és hogy a rendezvényeik környezeti fenntarthatóság szempontok szerint működjenek. A VEB 2023 EKF és a Europe Direct Veszprém közösen szervezte a találkozót.

A VEB 2023 stratégiai partnereivel közösen tesznek azért, hogy a rendezvények helyszíni elérése, valamint a hazajutás ne váljon környezetszennyező tevékenységgé. A beszélgetést Forró Krisztina vezette, vendégei között köszönthette Buchhold Tom Benedeket, az európai uniós közszolgálati ügyekért felelős vezetőt, dr. Tóth-Maros Dánielt, személyi és partneri értékesítés vezetőt, a MÁV-START Zrt.-től. Továbbá Kruchina Vincét, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Maksi Mátyás megbízott képviseletvezetőt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felől, valamint Polgári Istvánt, a V-busz ügyvezetőjét.

A beszélgetés első felében főként az EKF, valamint a stratégiai partnerek együttműködéséről beszéltek. Kruchina Vince a Volán képviseletében örömmel számolt be pozitív megmozdulásokról. Ilyen például az is, hogy több éjszakai járatot indítanak az EKF rendezvényei alatt, így a nemrégiben megnyílt Gyárkert után sokan a Volánt választották a biztonságos hazajutás érdekében. „Ne ülj volán mögé, ülj a Volánra”, jegyezte meg tréfásan Vince, utalva a koncertező emberekre. Szó esett még a szintén új vármegye bérletről, mellyel minden utazó kedvében tudnak járni. Hosszútávú célként fogalmazta meg az elektromos buszok beszerzését.

Polgári István is számos üdvözlendő példát hozott, ilyen volt az EKF megnyitó utáni időintervallum, amikor díjmentes volt a közösségi közlekedés. Most, hogy közelednek a sűrű programok, több éjszakai járattal készülnek.

Dr. Tóth-Marosi Dániel a MÁV kapcsán kifejtette, jó helyzetben vannak, hiszen mire beindultak a város rendezvényei, addigra Budapest és Veszprém között már rendkívül jól kidolgozottá vált az összeköttetés. Mégsem szabad hátra dőlni, hiszen nyáron még több esemény lesz. A büfékocsi is szóba jött, mely a tervek között szerepel a Győr és Veszprém között közlekedő vonaton, a Balaton északi és déli parti járatain már nagy sikert aratott. Marosi kiemelte, nem szabad, hogy az ajánlatok, a kedvezmények kioltsák egymást. Szintén jelentős változás, hogy a jegyek fele akkorák lettek, így kevesebb papírt használnak fel.

Buchhold Tom Benedek elmondta, örömteli, hogy egyre szélesebb spektrumban tudnak alternatívát nyújtani azoknak, akik nem fapados repülővel kívánnak az országba, Veszprémbe érkezni. További előny, hogy nem csupán a nagyvárosokkal van összeköttetés.

A rendezvényen a közösségi közlekedés népszerűsítése is cél volt.

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. ma 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. ma 14:46 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.