Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést

2023. május 11. 0:07
A fenntartható közlekedés volt a téma azon a kerekasztal beszélgetésen, aminek kedden a Pannon Köztér adott otthont.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program alapértékei közé tartozik a fenntarthatóság, és hogy a rendezvényeik környezeti fenntarthatóság szempontok szerint működjenek. A VEB 2023 EKF és a Europe Direct Veszprém közösen szervezte a találkozót.

A VEB 2023 stratégiai partnereivel közösen tesznek azért, hogy a rendezvények helyszíni elérése, valamint a hazajutás ne váljon környezetszennyező tevékenységgé. A beszélgetést Forró Krisztina vezette, vendégei között köszönthette Buchhold Tom Benedeket, az európai uniós közszolgálati ügyekért felelős vezetőt, dr. Tóth-Maros Dánielt, személyi és partneri értékesítés vezetőt, a MÁV-START Zrt.-től. Továbbá Kruchina Vincét, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Maksi Mátyás megbízott képviseletvezetőt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felől, valamint Polgári Istvánt, a V-busz ügyvezetőjét.

A beszélgetés első felében főként az EKF, valamint a stratégiai partnerek együttműködéséről beszéltek. Kruchina Vince a Volán képviseletében örömmel számolt be pozitív megmozdulásokról. Ilyen például az is, hogy több éjszakai járatot indítanak az EKF rendezvényei alatt, így a nemrégiben megnyílt Gyárkert után sokan a Volánt választották a biztonságos hazajutás érdekében. „Ne ülj volán mögé, ülj a Volánra”, jegyezte meg tréfásan Vince, utalva a koncertező emberekre. Szó esett még a szintén új vármegye bérletről, mellyel minden utazó kedvében tudnak járni. Hosszútávú célként fogalmazta meg az elektromos buszok beszerzését.

Polgári István is számos üdvözlendő példát hozott, ilyen volt az EKF megnyitó utáni időintervallum, amikor díjmentes volt a közösségi közlekedés. Most, hogy közelednek a sűrű programok, több éjszakai járattal készülnek.

Dr. Tóth-Marosi Dániel a MÁV kapcsán kifejtette, jó helyzetben vannak, hiszen mire beindultak a város rendezvényei, addigra Budapest és Veszprém között már rendkívül jól kidolgozottá vált az összeköttetés. Mégsem szabad hátra dőlni, hiszen nyáron még több esemény lesz. A büfékocsi is szóba jött, mely a tervek között szerepel a Győr és Veszprém között közlekedő vonaton, a Balaton északi és déli parti járatain már nagy sikert aratott. Marosi kiemelte, nem szabad, hogy az ajánlatok, a kedvezmények kioltsák egymást. Szintén jelentős változás, hogy a jegyek fele akkorák lettek, így kevesebb papírt használnak fel.

Buchhold Tom Benedek elmondta, örömteli, hogy egyre szélesebb spektrumban tudnak alternatívát nyújtani azoknak, akik nem fapados repülővel kívánnak az országba, Veszprémbe érkezni. További előny, hogy nem csupán a nagyvárosokkal van összeköttetés.

A rendezvényen a közösségi közlekedés népszerűsítése is cél volt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.