Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkezdődött a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztivál

2023. május 16. 14:21
A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana előadásával kezdődött el az egyhetes programsorozat hétfőn az Agórában.

Az előadás előtt Vándorfi László, a fesztivál főszervezője arra biztatta a közönséget, hogy a hét kínálatából bátran válogassanak, hiszen sok felemelő, szórakoztató, akár cirkuszszínházi produkciót is láthatnak. 

Horváth Csaba, Porga Gyula, Vándorfi LászlóHorváth Csaba, Porga Gyula, Vándorfi László

Horváth Csaba művészeti igazgató felidézte, hogy huszonöt évvel ezelőtt, az első alkalommal megrendezett fesztiválon koreográfusként és táncosként is részt vett, a szakmai zsűri akkor a legjobb férfi táncos díjával jutalmazta. Ami az idei évet illeti: Horváth szerint izgalmas, innovatív, nemzetközi felhozatallal várják a nézőket, nemcsak esztétikailag kielégítő, hanem gondolatébresztő előadásokkal. Az idei válogatással azt is szeretnék megcáfolni, hogy a kortárs tánc réteg műfaj. 

A szervezőket méltatta Porga Gyula polgármester, aki hangsúlyozta: az Európa Kulturális Fővárosa programban a hagyományokra építve igyekeztek megújítani a város kulturális életeté. Mint mondta, Vándorfi László járatlan utat taposott ki, amikor negyed évszázaddal ezelőtt életre hívta A Tánc Fesztiválját, és azóta nemcsak kijárta a fesztiválszervezés iskoláját, de mára tananyaggá is vált. 

A vasárnapig tartó programsorozat versenydarabjait szakmai zsűri értékeli: Pongor Ildikó, Fuchs Lívia, Zsótér Sándor, Kerekes Blanka, M. Tóth Géza és Hegyeshalmi László. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.