Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-3°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-3°C

Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek

2023. május 17. 18:07
Rendhagyó eseménysorozathoz nyújt támogatást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program. Június 3-án és 4-én első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a kétnapos családi biciklis hétvégét, ahol különböző nehézségű pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős általános iskolai csapatok.

Az eseményt Balatonfüreden, az újonnan épült Forrás Sportpark-bringapályán rendezik meg, amely több, mint 800 méter hosszúságú. A létesítmény egyedülálló a maga nemében, négyévszakos szabadidőközpont és ingyenesen látogatható.

Pálmai Zita, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke az esemény sajtótájékoztatóján köszönetét fejezte ki a városnak, a Veszprémi Tankerületnek és az EKF-nek is, amiért támogatják, hogy a szabadidős sporttevékenységek is teret kapjanak az EKF programsorozat kulturális törekvései mellett. A biciklis létesítmények és kerékpárutak kialakítása, az infrastruktúra kiépítése csak az első lépés volt, ezek kihasználása az igazán fontos.

A Hurrá bringázunk! elnevezésű eseménnyel a gyermekeket, elsősorban az általános iskolás korosztályt igyekeznek megcélozni, hogy a kerékpáros kultúra alapjait már fiatal korban megalapozzák – emelte ki az egyesület elnöke.

Porga Gyula polgármester a helyi közösségek erősítéséről beszélt köszöntőjében. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program egyik legfontosabb eleme a közösségépítés, amelyhez az egyik legjobb eszköz a sporttevékenységek támogatása. Az idei kiemelt pénzügyi támogatást olyan programokra kell fordítani, amelyek a távolabbi jövőben is megmaradnak a város vérkeringésében és hosszútávon beépülnek az emberek mindennapjaiba.  

Az esemény rendhagyó a kerékpáros kultúrában, egy olyan program, amely csak a gyerekekről és csak nekik szól – mondta el Harangvölgyi András, a Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület elnöke. Viszonylag kevés lehetőség adódik a családoknak, hogy ilyen biztonságos keretek között együtt kerékpározzanak a legkisebb gyerekekkel. A Forrás Sportpark kitűnő helyszín a gyerekeknek, ahol játékos módon sajátíthatják el a biciklizés alapjait – tette hozzá a BKE elnöke.

Parti András négyszeres olimpikon mountainbike versenyző is részt vett a sajtóeseményen, aki valódi szakmai példakép lehet a gyerekeknek. Egy éve hagyta abba a profi versenyzést, és azóta az utánpótlással foglalkozik. Az olimpikon szerint a mostani gyerekek sokkal kevesebbet sportolnak, sokan nem is tudnak biciklizni, mert a technika, a telefonok annyira elvonják a figyelmüket. Ezek az események segítenek kizökkenteni őket, és az egészséges életmód kialakításában is szerepet játszanak.

Az új bringapályán öt különböző tematikájú pálya lesz berendezve, az egyensúlyk, a kanyarodás, a gyorsulás és az erő képességének fejlesztésére, illetve egy a megfelelő sebességváltás és fékezés megtanítására. Mindegyik ügyességi játékot szakemberek vezetik. A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy ezek ügyességi vetélkedők, nem versenyek, a résztvevő gyermekek közül mindenki nyer és pozitív élményekkel tér majd haza.

A zöld közlekedés népszerűsítésére az EKF legfontosabb törekvései között szerepel, a biciklis rendezvények nem csak turisztikai érdekeket szolgálnak. A kerékpár gyors és környezetbarát közlekedési módszer, amelyre különböző formákban próbálják a figyelmet felhívni: szerda reggel az EKF program szervezésében az ActiCity mozgásközpontban is várták a bicikliseket, akiket reggelivel vendégeltek meg a szervezők.

A Hurrá bringázunk! rendezvényről részletes információk a https://www.hurrabringazunk.hu/ oldalon találhatóak.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés szabadidősport Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) jövőre július 27-én rendezi meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelyre február elsejétől lehet majd nevezni. 2023. december 3. 21:56 Adventi tájfutás és adománygyűjtés szabadidősport Adventi tájfutás és adománygyűjtés A Veszprémi Honvéd SE december 3-án 10.30 és 12.00 között jótékonysági futást rendez a Veszprémi Családsegítő számára, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. 2023. november 30. 22:39 Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.