Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mézkirálynő ajándékozta meg a veszprémi ovisokat

2023. május 26. 14:05
Péntek délelőtt a Csillag Úti Körzeti Óvodába látogatott az ország mézkirálynője, Mohácsi Klaudia. A mézkirálynő országjáró körúton népszerűsíti a magyar mézet, Veszprémben mesével és ajándékokkal lepte meg a legkisebbeket.

Mohácsi Klaudiát tavaly augusztusban választották ki, hogy egy évig képviselje a hazai méhésztársadalmat. Két héten keresztül járja a vármegyék zöld óvodáit, hogy a méhek szerepéről a természetben és a mézfogyasztás előnyeiről meséljen.

A mézkirálynő és Brányi Mária alpolgármester közbenjárásával a Csillag úti Óvoda játékkaptárral és a méhészethez szükséges játékeszközökkel gazdagodott, melynek segítségével az ovisok játékosan tanulhatnak a méhekről és munkájuk fontosságáról.

Az ovisok kitörő lelkesedéssel fogadták a királynőnek öltözött Klaudiát és meséjét Sáriról, a kis felderítő méhecskéről. A mese végén feltett kérdésekre is ügyesen válaszoltak, a gyerekek azt is megtudták, hogy a méz nektárból készül, hogy ki a főnök a kaptárban, és mi a dolga a lány és a fiú méhecskéknek.

A legügyesebben válaszoló kislány felpróbálhatta a méhészsapkát és a méhészethez szükséges kesztyűket is, a többiek pedig virág vetőmagos tasakokat kaptak ajándékba, hogy otthon is saját méhlegelőt ültethessenek a szüleikkel.

Az ajándékozást mézkostolóval zárták, és az ovisok megígérték ezentúl mindennap legalább egy kanál mézet fognak fogyasztani, és vigyáznak majd az útjukba kerülő méhecskékre is. A mézkirálynő pedig folytatja útját, legközelebb Siófokra látogat majd el tanulságos meséivel. 

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai „Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.   2024. március 14. 14:44 A ,,piros iskola” 45 éve A ,,piros iskola” 45 éve A veszprémi „piros iskola” – vagyis a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola – 45 évének történetét foglalta össze az iskola egykori diákja és jelenlegi tanára, Rybár Olivér egy kötetben, amelyet szerda délelőtt mutattak be az iskola falai között.   2024. március 13. 21:37 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.