Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton

2023. május 28. 16:05
A vasárnap induló Musicolours zenei fesztivál előfutáraként szombat délelőtt egy különleges vonat indult el Zircről Veszprém felé. Habár a MÁV menetrend szerinti szerelvényéről volt szó, mégis egy svájci fiatal kvartettnek köszönhetően a vonat zakatolása helyett a vonósok dallamai adták az utazás ütemét.

Vasárnap indul a Musicolours ifjúsági zenei fesztivál Veszprémben, valamint néhány fellépés erejéig Alsóörsön. Az Európa Kulturális Főváros program egy újabb zenéhez kapcsolódó fesztiválján ezúttal a fiataloké lesz a főszerep.

A részletes programról egyébként ezen a linken lehet tájékozódni. De a legfontosabb tudnivaló, hogy május 28-30 között az Acticity-ben, a Zeneiskolában, a Hangvillában, az Óváros téren, a Papírkutyában, valamint Alsóörsön a Sirály parkban olyan fiatalokból álló zenei formációk lépnek fel, akik nem kizárólag a környékről utaztak át Veszprémbe koncertezni, hanem szerte Magyarország területéről, sőt Európa több országából is eljöttek a Musicolours fesztivál kedvéért.

A fellépők stílusukban több műfajt is képviselnek, de meghatározóak a komolyzenei formációk, akik Veszprémbe jöttek.

A hivatalos megnyitót vasárnap este tartják csak, de már napközben több koncertbe belefuthattak a járókelők, szombaton délelőtt pedig azok, akik a Zirc és Veszprém közötti távolságot vonattal tették meg.

A fesztiválnak, valamint az EKF program fenntarthatósági munkacsoportjának köszönhetően ugyanis egy Svájcból érkezett fiatal kvartett adott koncertet az egyik vonatkocsiban az utazóközönségnek.

Kollégánk elkísérte a "zenevonattal" a fiatalokat, a vasúti kocsi különleges hangulatáról pedig videókat is készített, amiket most megmutatunk olvasóinknak.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Három napig szóltak a filmzenék a Balaton-parton Három napig szóltak a filmzenék a Balaton-parton Több mint kétezren vettek részt a második Balatoni Filmzene Fesztiválon, amelyet Balatonalmádiban rendeztek meg augusztus 9 és 11 között. A rendezvényen három színpadon, hat műfajban, kilenc formáció előadásában szólaltak meg a filmzenék nagy érdeklődés mellett. 2024. augusztus 13. 16:04 Három napig a filmzenéé lesz a főszerep Balatonalmádiban Három napig a filmzenéé lesz a főszerep Balatonalmádiban Augusztus 9-11. között rendezik meg a II. Balatoni Filmzene Fesztivált, mely három nap alatt kilenc filmzene-koncertet sorakoztat fel Balatonalmádiban. A tavaly nagy sikerrel debütáló rendezvény idén hat különböző műfajt ígér, szimfonikus zenekari, jazz, acapella, big band, kamarazenekari és edukatív előadás formájában. Augusztus tizedikén este hét órától Kalmus Felicián is színpadra lép MovieNight című műsorával, melyben a filmtörténelem nagy klasszikusait dolgozza fel a Casablancától a legújabb James Bond film betétdaláig. Többek között erről kérdeztük a csellóművészt… 2024. augusztus 5. 23:12 Mit tesz a zenész arcával egy koncertélmény? Mit tesz a zenész arcával egy koncertélmény? Csendes szorongás előtte, zabolátlan eufória utána, vagy épp fordítva – egyedi képpárokon mutatja meg a Petőfi Kulturális Ügynökség, hogy hogyan hagyott nyomot a 33. Művészetek Völgye Fesztivál a zenészeken. Többek közt Kiss Tibi, Bagossy Norbi, Deák Bill Gyula és Pásztor Anna is látható a különleges backstage-pillanatokat rögzítő portrésorozatban. 2024. augusztus 1. 13:13 Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. 2024. július 26. 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.