Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C

Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton

2023. május 28. 16:05
A vasárnap induló Musicolours zenei fesztivál előfutáraként szombat délelőtt egy különleges vonat indult el Zircről Veszprém felé. Habár a MÁV menetrend szerinti szerelvényéről volt szó, mégis egy svájci fiatal kvartettnek köszönhetően a vonat zakatolása helyett a vonósok dallamai adták az utazás ütemét.

Vasárnap indul a Musicolours ifjúsági zenei fesztivál Veszprémben, valamint néhány fellépés erejéig Alsóörsön. Az Európa Kulturális Főváros program egy újabb zenéhez kapcsolódó fesztiválján ezúttal a fiataloké lesz a főszerep.

A részletes programról egyébként ezen a linken lehet tájékozódni. De a legfontosabb tudnivaló, hogy május 28-30 között az Acticity-ben, a Zeneiskolában, a Hangvillában, az Óváros téren, a Papírkutyában, valamint Alsóörsön a Sirály parkban olyan fiatalokból álló zenei formációk lépnek fel, akik nem kizárólag a környékről utaztak át Veszprémbe koncertezni, hanem szerte Magyarország területéről, sőt Európa több országából is eljöttek a Musicolours fesztivál kedvéért.

A fellépők stílusukban több műfajt is képviselnek, de meghatározóak a komolyzenei formációk, akik Veszprémbe jöttek.

A hivatalos megnyitót vasárnap este tartják csak, de már napközben több koncertbe belefuthattak a járókelők, szombaton délelőtt pedig azok, akik a Zirc és Veszprém közötti távolságot vonattal tették meg.

A fesztiválnak, valamint az EKF program fenntarthatósági munkacsoportjának köszönhetően ugyanis egy Svájcból érkezett fiatal kvartett adott koncertet az egyik vonatkocsiban az utazóközönségnek.

Kollégánk elkísérte a "zenevonattal" a fiatalokat, a vasúti kocsi különleges hangulatáról pedig videókat is készített, amiket most megmutatunk olvasóinknak.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. 2023. november 29. 11:57 Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest VeszprémFest Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest Veszprémben az álmok valóra tudnak válni. Még akkor is, ha olyan hihetetlennek tűnő álomról van szó, mint az, hogy arénákat megtöltő világsztárok muzsikáljanak egy relatíve pici város ékes terein. Húsz év koncertjei, a VeszprémFest rá a példa, melynek legizgalmasabb pillanatait most könyvben és filmen is felidézhetjük. 2023. november 24. 17:09 Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Analog Balaton, Dalfutár és a Budapest Park is díjat kapott Veszprémben Analog Balaton, Dalfutár és a Budapest Park is díjat kapott Veszprémben November 7-9-ig zajlott Veszprémben az éves Music Hungary Konferencia & Showcase, aminek fókusztémája idén a MI és TI, azaz a Mesterséges Intelligencia és Természetes Intelligencia a zeneiparban. A téma köré előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket építettek, amivel igyekeztek megvizsgálni, hogyan ölelje magához a zenei szektor a technológiát, és fordítsa a javára.  2023. november 11. 8:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.