Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
35°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
35°C

Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton

2023. május 28. 16:05
A vasárnap induló Musicolours zenei fesztivál előfutáraként szombat délelőtt egy különleges vonat indult el Zircről Veszprém felé. Habár a MÁV menetrend szerinti szerelvényéről volt szó, mégis egy svájci fiatal kvartettnek köszönhetően a vonat zakatolása helyett a vonósok dallamai adták az utazás ütemét.

Vasárnap indul a Musicolours ifjúsági zenei fesztivál Veszprémben, valamint néhány fellépés erejéig Alsóörsön. Az Európa Kulturális Főváros program egy újabb zenéhez kapcsolódó fesztiválján ezúttal a fiataloké lesz a főszerep.

A részletes programról egyébként ezen a linken lehet tájékozódni. De a legfontosabb tudnivaló, hogy május 28-30 között az Acticity-ben, a Zeneiskolában, a Hangvillában, az Óváros téren, a Papírkutyában, valamint Alsóörsön a Sirály parkban olyan fiatalokból álló zenei formációk lépnek fel, akik nem kizárólag a környékről utaztak át Veszprémbe koncertezni, hanem szerte Magyarország területéről, sőt Európa több országából is eljöttek a Musicolours fesztivál kedvéért.

A fellépők stílusukban több műfajt is képviselnek, de meghatározóak a komolyzenei formációk, akik Veszprémbe jöttek.

A hivatalos megnyitót vasárnap este tartják csak, de már napközben több koncertbe belefuthattak a járókelők, szombaton délelőtt pedig azok, akik a Zirc és Veszprém közötti távolságot vonattal tették meg.

A fesztiválnak, valamint az EKF program fenntarthatósági munkacsoportjának köszönhetően ugyanis egy Svájcból érkezett fiatal kvartett adott koncertet az egyik vonatkocsiban az utazóközönségnek.

Kollégánk elkísérte a "zenevonattal" a fiatalokat, a vasúti kocsi különleges hangulatáról pedig videókat is készített, amiket most megmutatunk olvasóinknak.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 Lángokban a Tűztorony: Sun and Moon buli a várban Lángokban a Tűztorony: Sun and Moon buli a várban „Sun and Moon”-ra keresztelt napszakokon átívelő zenei utazás a Tűztorony lábánál, és már most kimondható, hogy az egyik legjobb veszprémi buli idén – ez történt szombaton. 2024. július 10. 10:41 Ilyen egy igazi dzsembori! Ilyen egy igazi dzsembori! Úgy hullámzott a belváros péntek és szombat este, mint a Séd áradáskor, pedig az Utcazene még később lesz. Néhány helyi vállalkozó összefogásából létrehozott Dzsembori viszont bebizonyította azt, hogy működőképes mindaz, amit az EKF alatt nem lehetett letesztelni még: nem kell kulturális fővárosnak lenni ahhoz, hogy megtöltsék az emberek zenével, tánccal, jókedvvel a várost! 2024. június 30. 16:37 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.