Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Monacói Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott

2023. május 28. 17:51 // Forrás: Mti
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat Monte-Carlóban, ezzel tovább növelte az előnyét a vb-pontverseny élén.

A 25 éves holland pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 39. futamgyőzelme. Monacóban F1-es karrierje során másodszor diadalmaskodott.

A rajt-cél győzelmet arató Verstappen mögött a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője végzett másodikként, a dobogó alsó fokára pedig Esteban Ocon, az Alpine francia pilótája állhatott fel.

A rajtnál Verstappen gond nélkül megtartotta az első helyet, de hátrébb sem történt jelentős változás, a holland vb-címvédő mögé sorrendben Alonso és Ocon sorolt be a második és harmadik helyre.

A folytatásban viszonylag eseménytelen körök következtek, melyek során Verstappen folyamatosan növelte az előnyét, ami 20 kör után már több mint nyolc másodperc volt Alonsóval szemben. Közben az időmérő első szakaszában falnak csapódó és ezért az utolsó helyről rajtoló Sergio Pérez a másik Red Bull-lal felért a mezőny végéhez, miután az első körben azonnal kereket cserélt.

Némi izgalmat hozott a lagymatagul csordogáló futamba, hogy az 52. körben eleredt az eső, ami miatt hamarosan minden versenyző a boxba hajtott átmeneti (intermediate) gumikért. A csapadék a pálya egyik részén jelentős mennyiségű volt, de az esőzés rövidesen alábbhagyott, majd el is állt.

A hajrában már nem történt jelentős változás, Verstappen csaknem félperces előnnyel nyert, és ezzel a sikerrel 39 pontra növelte az előnyét az összetettben csapattársával, a Monacóban 16. helyen célba érő, így pont nélkül záró Pérezzel szemben.

A vb jövő hétvégén a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.

vehir.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.