Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

A Győr két góllal kikapott a címvédő Viperstől az elődöntőben

2023. június 3. 17:07 // Forrás: MTI
A Győri Audi ETO KC 37-35-re kikapott a legutóbbi két kiírásban diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének szombati első elődöntőjében.

Az ötszörös BL-győztes győri együttes az elődöntőben 15. alkalommal, a négyes döntőben pedig nyolcadszor szerepel.    

A második elődöntőt 18 órától az FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Team Esbjerggel játssza az MVM Dome-ban.

Eredmény, elődöntő:
Vipers Kristiansand (norvég)-Győri Audi ETO KC 37-35 (23-18)
MVM Dome, v.: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (moldovaiak)
gólszerzők: Roberts 8, Jerábkova 7, Vjahirjeva 5, Jezic, Naes Andersen, Knedlikova 4-4, Tchaptchet Defo 3, Valle Dahl 2, illetve Oftedal 11, Gros 9, Hansen, Nze Minko 3-3, Haugsted, Dale, 2-2, Schatzl, Rju, Győri-Lukács, Broch, Faluvégi 1-1
lövések/gólok: 53/37, illetve 53/35
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 4/3
kiállítások: 6, illetve 14 perc

A győriek keretéből Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a Vipersből Martine Karigstad Andersen, Vilde Kaurin Jonassen, Marta Tomac, Hanna Maria Yttereng és Ana Debelic hiányzott.   

A győri Line Haugsted (b) és Brattset Kari Dale (j), illetve Katarina Jezic (k), a norvég csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án. MTI/Illyés TiborA győri Line Haugsted (b) és Brattset Kari Dale (j), illetve Katarina Jezic (k), a norvég csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án. MTI/Illyés Tibor

A két együttes hetedszer találkozott egymással a BL-ben, ezt megelőzően a magyar csapat négyszer, a norvég kétszer győzött. A tavalyi döntőt éppen ez a két csapat játszotta az MVM Dome-ban: akkor 33-31-re kerekedett felül a norvég gárda, amely a szovjet Szpartak Kijev, az osztrák Hypo Niederösterreich és a Győr után negyedik csapatként célozta meg most a sorozatban elért három BL-sikert.

A négyes döntő első gólját Stine Oftedal révén a győriek szerezték, a gyors és helyenként kapkodó játékot jellemezte, hogy hat perc elteltével mutatta be az első védést Sandra Toft. A szoros, egy-két gólos különbségről a Vipers tudott elmozdulni, és mivel a 11. percben négygólos előnyt alakított ki (9-5), időt kért a győriek idény végén távozó vezetőedzője, Ambros Martín. A játék képében nem hozott változást a játékmegszakítás, a kristiansandi alakulat gyors és pontos támadásbefejezéseivel tartotta a különbséget, az első félidő utolsó hat percére pedig úgy fordultak a felek, hogy a Vipers 20-13-as előnyét mutatta az eredményjelző. Eközben egyre intenzívebbé vált a szurkolás a nézőtéren, melynek jelentős része zöldben pompázott a győri és ferencvárosi drukkerek jóvoltából, utóbbiak is a hazai riválist támogatták ezen a találkozón. A szünetig hétszer eredményes Oftedal vezérletével mínusz négyre is visszazárkózott a kisalföldi klub, amely a pihenőre ötgólos hátránnyal vonulhatott.    

A fordulást követően lassult a játék, a norvégok ebben a periódusban nem tudtak sorozatban gyorsan könnyű helyzeteket kialakítani, a lehetőséggel élve a határozottabban kézilabdázó ETO a második félidő derekára háromgólosra olvasztotta a különbséget (26-29). A záró öt perchez közeledve kettős emberhátrányban is betalált a Győr és nem engedte ellépni riválisát, így kiélezett végjáték következett. Az utolsó percben emberelőnyben egygólosra faragta lemaradását a magyar csapat, azonban a Vipers is be tudott találni, ezzel biztosította fináléba jutását. A Győr - 2021 után ismét - a harmadik helyért léphet pályára.

Oftedal 11 találatával lett a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Ana Gros kilenc gólt szerzett. A Vipersből Jamina Roberts nyolc, a tavalyi négyes döntő legértékesebb játékosának megválasztott Markéta Jerábkova hét kísérletét értékesítette. A kapusok közül Amandine Leynaud hat, Sandra Toft négy védést mutatott be, a túloldalon Katrine Lunde 11, Sofie Börjesson egy lövést védett.    

Később:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (dán) 18.00

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.