Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gatyából nem lesz szalonmű?

2023. június 4. 21:46
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.

A hétköznapi pillanatok, látványok, hangulatok egy kreatív elme számára gyakran új értelmet nyernek, új ötleteket szülnek. Ennek a nagy mestere a Londonban élő Helga Stentzel, aki a következőképpen fogalmazta meg művészi céljait:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Az én művészetem arról szól, hogy megtaláljam a varázslatot a mindennapokban, meglássam a szépséget a tökéletlenségben, és új módon kapcsolódjak a valósághoz. Imádok játékos hasonlóságokat észrevenni, mint amikor a szárítókötélre akasztott pulcsik egy lovat formáznak, vagy egy szelet kenyér egy kutya fejét idézi.”

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

Stentzel fejében egy-egy ilyen felfedezés valóságos tűzijátékot, ötletcunamit indít be, és az egyszer észrevett hasonlóságot kiterjeszti, újragondolja, játszani kezd vele, a végeredményként megszülető fotóiért pedig megőrül az internet népe. 

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

A művésznő teljesen hétköznapi tárgyakból állítja össze kompozícióit – néhányat megmutatunk ebben a cikkünkben, még többért pedig érdemes felkeresni a weboldalát vagy az Instagram-fiókját. Ami miatt érdemesnek tartottam bedobni a köztudatba a munkásságát, az egy egyszerű, ám fontos célkitűzés, amit ő maga fogalmazott meg, és amit érdemes lenne eltanulni tőle:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Remélem, hogy a művészetem segít az embereknek kapcsolódni a bennük élő gyermekhez, és újra felfedezik maguknak az otthonukban és környékén fellelhető apró vizuális bonbonkák élvezetének örömét.”

Járjunk hát nyitott szemmel, használjunk a fantáziánkat, és mosolyogjunk a véletlenek alkotta meglepetéseken!

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. ma 16:08 Gryllus Dániel a költészet szerepéről Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… ma 17:02 Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Gyárkert Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Pénteken megnyitotta kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark a Neccparty-val. A nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet. ma 1:11 17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyed egyik sírjából régészet 17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyed egyik sírjából Közel 400 éves női papucsot és selyemruhát tártak fel a régészek a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház altemplomának egyik sírjában. A lelet különösen értékes, Magyarországon ugyanis kevés emlék maradt fenn a 16-17. század női és férfi viseleteiből. A restaurált lábbelit a nagyközönség először a Múzeumok Éjszakáján, a Biró-Giczey Házban láthatja, ahol több olyan régészeti leletet is kiállítanak, amely a Veszprémi Főegyházmegye várnegyedbeli, 18 épületet érintő beruházása során került elő. ma 12:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.