Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gatyából nem lesz szalonmű?

2023. június 4. 21:46
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.

A hétköznapi pillanatok, látványok, hangulatok egy kreatív elme számára gyakran új értelmet nyernek, új ötleteket szülnek. Ennek a nagy mestere a Londonban élő Helga Stentzel, aki a következőképpen fogalmazta meg művészi céljait:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Az én művészetem arról szól, hogy megtaláljam a varázslatot a mindennapokban, meglássam a szépséget a tökéletlenségben, és új módon kapcsolódjak a valósághoz. Imádok játékos hasonlóságokat észrevenni, mint amikor a szárítókötélre akasztott pulcsik egy lovat formáznak, vagy egy szelet kenyér egy kutya fejét idézi.”

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

Stentzel fejében egy-egy ilyen felfedezés valóságos tűzijátékot, ötletcunamit indít be, és az egyszer észrevett hasonlóságot kiterjeszti, újragondolja, játszani kezd vele, a végeredményként megszülető fotóiért pedig megőrül az internet népe. 

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

A művésznő teljesen hétköznapi tárgyakból állítja össze kompozícióit – néhányat megmutatunk ebben a cikkünkben, még többért pedig érdemes felkeresni a weboldalát vagy az Instagram-fiókját. Ami miatt érdemesnek tartottam bedobni a köztudatba a munkásságát, az egy egyszerű, ám fontos célkitűzés, amit ő maga fogalmazott meg, és amit érdemes lenne eltanulni tőle:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Remélem, hogy a művészetem segít az embereknek kapcsolódni a bennük élő gyermekhez, és újra felfedezik maguknak az otthonukban és környékén fellelhető apró vizuális bonbonkák élvezetének örömét.”

Járjunk hát nyitott szemmel, használjunk a fantáziánkat, és mosolyogjunk a véletlenek alkotta meglepetéseken!

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.