Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C

Biztonságossá, sőt, otthonossá lett a gyermekkönyvtár

2023. június 9. 22:21
Csütörtök délután óvodások műsorával nyitotta meg hivatalosan is kapuit az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyermek részlege.

Porga Gyula polgármester az átadón mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, a már-már használhatatlanná vált tér felújítása új lehetőségeket nyit a gyermekkönyvtárban, amit mielőbb be kell lakni. A falak már penészesek voltak, veszélyeztetve ezzel a legkisebbeket.

A hely egyébként 1997-98-ban volt utoljára felújítva, így mostanra valóban méltatlanná vált annak használata. Baranyai Tamás, az intézmény igazgatója elmondta, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azonnal az ügy mellé állt, ezzel pedig az olvasás népszerűsítése is még reálisabb cél az intézményben.

Navracsics Tibor elmondta, egy város nem csupán személyekből, helyszínekből, de közösségekből is áll. Tagjai jelentik a kultúrát, aminek idén Veszprém a fővárosa.

A könyvtár már számos új funkcióval bővült, amióta a meglévő kulturális intézmények infrastrukturális állapotát fejlesztik.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia, a Kraak & Smaak, valamint az MF Robots is fellép jövőre a Paloznaki Jazzpikniken - közölték a szervezők szerdán. tegnap 13:20 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00 A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. 2023. december 3. 15:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.