Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C

Operettektől zengett a vár – négy napig lesz főszerepben a műfaj

2023. június 16. 10:59
Elindult a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál. A nyitó eseményt a várban rendezték meg, ahol zenés műsorokkal várták az érdeklődőket, majd onnan közösen sétált át mindenki a színházhoz, természetesen az út alatt sem hagyták produkciók nélkül a közönséget.

Elsőként Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Örömmel látta, hogy a nyitó ceremóniára is nagyon sokat voltak kíváncsiak. Megköszönte a város vezetésének, valamint az EKF-nek a támogatást, majd maga mellé szólította Kellerné Egresi Zsuzsannát, a teátrum kreatív-menedzserét, igazgató helyettesét.

Szerinte az operett műfaja minden korosztálynak érdekes, hiszen bennünk magyarokban a magyar rítus érződik, megmutatkozik, s ebből kiindulva a fesztivál programjai is úgy lettek összerakva, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót, kezdve a legkisebbektől, egészen az idősebbekig.

Brányi Mária alpolgármester a város nevében köszöntötte az odalátogatókat, s elsősorban Rátonyi Róbert különleges pályájáról, munkásságáról beszélt. Idén lenne százéves, ettől még különlegesebb az idei fesztivál.

Végül Keller János, a fesztivál megálmodója, művészeti vezetője beszélt. Elmondta: hét évvel ezelőtt jött a gondolat, hogy operettfesztivált kellene szervezni a királynék városában, a Veszprémi Petőfi Színházban, s erre a vezetés azonnal nyitott volt.

Kiemelte: a szórakoztatás mellett az operett műfaj és annak jeles képviselői előtt is tisztelegni szeretnének.

Az eseményen a leghíresebb operett csemegéket hallhatták a színházkedvelők, de artista mutatvánnyal, lovas hintóval is találkozhattak. Ezután közös felvonulással mindenki a színház előtti térre vonult, ahol nyolc órakor kezdetét vette a fesztiválnyitó gála. Felléptek a teátrum művészei, vendégművészei, zenekarok és tánccsoportok tették még színesebbé az estét. Sőt, a cirkuszművészet képviselői is bemutatkoztak.

A rendezvényről bővebben itt olvashat.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.