Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C

Várakozáson felül teljesítettek idén a nemesvámosi kézilabdázó lányok

2023. június 19. 10:27
Jó hangulatú ünnepléssel búcsúztatták a kézilabdaidényt Nemesvámoson a helyi U19-es női játékosok, akik az NB I nyugati csoportjának negyedik helyén zártak. Az eseményen a gratulációk mellett elköszöntek három játékostól is.

Csupán hajszállal maradtak le a nemesvámosi kézilabdás lányok a dobogóról, ugyanis 32 megszerzett pontjuknál a Győri Audi ETO KC csapata csak eggyel szerzett többet a tizennégy csapatos U19-es első osztályú leány kézilabda-bajnokság nyugati csoportjában.

Ünneplésre tehát megérdemelten volt oka a település fiatal sportolóinak, akik csütörtök délután találkoztak a település sportcsarnokában.

Az összejövetelen elsőként Benke Péter, a csapat sportigazgatója köszöntötte a sportolókat. Ő kiemelte, hogy ilyen jó helyezést korábban még nem értek el, ráadásul mindez várakozáson felüli volt idén, hiszen számos viszontagság ellenére az egész bajnokságban helytálltak a lányok Galambos Attila edző vezetésével.

Az edző megköszönte Zentai Tibornak, a klub elnökének és Sövényházi Balázsnak, Nemesvámos polgármesterének az egész éven át tartó támogatást.

Utóbbi szintén gratulált a település sportolóinak, majd hozzátette, nekik az a feladatuk, hogy a háttérből segítsék a csapatot és annak építkezését, erről pedig a jövőben is biztosította őket. Mint fogalmazott, meg kell teremteni a körülményeket, hogy az idei tűz ne aludjon ki bennük.

Zentai Tibor, Sövényházi Balázs és Benke PéterZentai Tibor, Sövényházi Balázs és Benke Péter

Sövényházi Balázs hozzátette, ugyan négy játékos is távozik majd nyáron Nemesvámosról, arra kérte őket, hogy soha ne felejtsék el azt a klubot, ahonnan indultak és legyenek büszkék arra, hogy karrierjük elején nemesvámosi színekben játszottak.

Ezután a csapat közösen elbúcsúztatta az említett játékosokat, Forgács Kittit, Tótik Lorettát, Pete Zsannát és Kreutz Kittit, aki egyébként az idényben lőtt 215 találatával a gólkirálynői címet is magáénak tudhatja.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.