Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Amilyen egyszerű, annyira volt népszerű a Hosszúasztal piknik

2023. június 19. 15:47
Az Európa Kulturális Főváros vasárnap délutáni rendezvénye nem volt bonyolult: csupán készítettek egy közel másfél kilométer hosszú asztalt padokkal és abrosszal, majd meghívták a veszprémieket és a régió településeit egy közös nagy piknikre. Ők pedig jöttek több ezren.

Ennyi volt lényegében a Hosszúasztal piknik. Egy 1500 méteres asztal kígyózott végig a Kolostorok és kerteken, ami köré vidám társaságok gyűltek, az asztalok között pedig zenészek, mutatványosok léptek fel időről időre a vasárnap délutáni rendezvényen.

Persze az asztalok sem voltak üresek, a közel 4000 piknikező magának hozta az ételeket, italokat, amelyekből aztán a szomszédos társaságokat is végigkínálták, így lett valóban közösségi az ország leghosszabb piknikasztala.

Az ötlet egyébként nem újszerű az EKF városok sorában, de Magyarországon ilyet még nem csináltak. A litván Kaunasban – akik 2022-ben voltak Európa kulturális fővárosa - azonban szintén tartották már ilyen pikniket a belvárost átszelő hosszú, nyílegyenes sétálóutcán. A veszprémi ötletet is ez inspirálta, csak egy másik, sokkal természetközelibb helyszínen.

A Kolostorok és kertekbe a város szinte összes civil szervezete ellátogatott, de baráti társaságokból sem volt hiány, valamint eleget tettek a meghívásnak többen abból a 116 környékbeli településből, akik hivatalosan is részesei az EKF programnak.

Sőt, nemzetközi csapat is volt itt, ők a finnországi Ouloból érkeztek és jelenleg a 2026-os EKF címükre készülnek, többek közt veszprémi ötletekkel.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. ma 13:28 Véget ért a kincskeresés a Királynék földjén Királynék Földjén Véget ért a kincskeresés a Királynék földjén A Kirélynék hete programsorozat szombaton bemutatta, hogy mennyi érték rejtőzik egyszerű veszprémi nőkben. ma 1:37 Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Királynék Földjén Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Rendhagyó kiállítást szerveztek az Egyetemváros Open galériájába. Ezúttal nem valamelyik helyi művész képei láthatók az utcai vitrinekben, hanem egy jelenleg is zajló projekt kulisszatitkait mutatják meg, ami sokkal mélyebb üzenetet hordoz magában, mint azt elsőre bárki is gondolná. tegnap 12:07 Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Látványosan élénkítette a turizmust a régióban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat az elmúlt időszakban, és ősszel is több száz programmal készülnek az érdeklődőknek. 2023. szeptember 22. 22:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.