Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Karnyújtásnyira az EYOF a veszprémi tornász számára

2023. június 20. 10:26
Kutasi Hanna, a Veszprémi Torna Club (VTC) utánpótláskorú kiválósága komoly próbatétel előtt áll: szerdán, egy budapesti keretszűkítő verseny keretében kiharcolhatja a válogatott tagságot a július végén Mariborban rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF).

A Veszprémi Torna Club versenyzője, Kutasi Hanna tavaly már a korosztályos Európa-bajnokságon is kerettag volt, az idei, Törökországban rendezett világbajnokságra pedig el is utazhatott, ahol méltó módon képviselte nemzetét. A tehetség most újabb megmérettetés előtt áll.

– Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra ötfős keretet hirdetett a szövetség, amelyben ismét számítanak Hannára – tudhattuk meg edzőjétől, Kapai Márktól. – Szerdán egy budapesti háziverseny keretében szűkülni fog a keret, három versenyző utazhat majd el július végén Mariborba – folytatta a tréner.

Kapai Márk elmondta, a keretszűkítő próbatétel ugyanúgy zajlik majd, mint egy rendes országos bajnokság: a fiatalok pontozóbírók előtt mutatják majd be a nemzetközi versenykiírás alapján elfogadott, de szabadon választott gyakorlataikat talajon, gerendán, ugrásban és a korláton.

Kutasi Hanna komoly próbatétel előtt áll (archív fénykép)Kutasi Hanna komoly próbatétel előtt áll (archív fénykép)

Az egykori tornász hozzátette, napról napra lelkiismeretesen dolgoznak tanítványával, akiben feltétel nélkül megbízik. Reményét fejezte ki, hogy Hannának sikerül kiharcolnia az újabb világversenyen való szereplést.

A fiatal tornász portálunk kérdésére úgy fogalmazott, nem izgul, egészséges drukk van benne. Hangsúlyozta, a korláton való gyakorlatára fókuszál, bizonyítani szeretne országnak-világnak.

Marosvölgyi Tamás, a VTC elnöke zárásként méltatta az edző Kapai Márk és a versenyző Kutasi Hanna teljesítményét. A sportvezető zárásként köszönetét fejezte ki a szövetség irányába, amiért heti rendszerességgel támogatja veszprémi a tornászok fejlődését.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.