Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C

Milák Kristóf nem indul Fukuokában

2023. június 21. 20:36 // Forrás: MTI
Milák Kristóf olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nem indul júliusban a Fukuokában sorra kerülő világbajnokságon.

"Nagyon nehéz szívvel hoztam egy döntést: nem indulok a júliusi fukuokai világbajnokságon - bármennyire is szeretném folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatomat, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyok azon a szinten, hogy ott legyek a világ legjobbjai között" - olvasható a Budapesti Honvéd SE 23 éves versenyzőjének nyilatkozata a klub közösségi oldalán és a magyar szövetség tájékoztatásában.    

Milák saját bevallása szerint maga is keresi a kielégítő választ, miért alakult így, viszont pontosan érzékeli, hogy meg sem tudta közelíteni teljesítőképessége száz százalékát, ami a csúcsteljesítményhez elengedhetetlen.

Fotó: MÚSZ (archív)Fotó: MÚSZ (archív)

"Én pedig nem szeretem beérni kevesebbel. Ez most egy nagyon mély hullámvölgy, viszont szeretném hangsúlyozni, hogy mindez nem párosul semmiféle kétségbeeséssel. Elfogadtam, és őszintén remélem, mindenki más is el tudja fogadni, hogy egy sportoló pályafutásában adódhat ilyen periódus, amikor hátra kell lépnie, újra fel kell töltődnie, hogy aztán ismét készen álljon a legnagyobb kihívásokra" - hangsúlyozta Milák, aki kedvenc számában, 200 méter pillangón napra pontosan egy éve döntötte meg saját világcsúcsát a budapesti világbajnokságon.   

Milák leszögezte, továbbra is kész eleget tenni az élsportolók adminisztratív és egyéb kötelezettségeinek. Előtte álló feladatként azt jelölte meg, hogy a nyarat átgondolt, minőségi pihenéssel töltse annak érdekében, hogy szeptembertől energikusabban, tudatosabban, még jobb hozzáállással végezhesse az edzéseket, így ismét elérje azt a szintet, amit mindenki megszokhatott tőle.    

Az úszó hálás edzőinek, Virth Balázsnak és Zala Györgynek, illetve a magyar szövetségnek és a Honvéd vezetőinek, mert minden segítséget megadtak neki ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban kikeveredjen ebből a helyzetből, és készen álljon a világbajnokságra. Ezért "iszonyúan" sajnálja, hogy ezen a nyáron nem lesz ott a medencében.    

"Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!" - zárta sorait Milák.

Milák a 2017-es, budapesti világbajnokságon 100 méter pillangón szerzett ezüstérmével robbant be a felnőtt mezőnybe, fő száma ugyanakkor a 200 méter lett, amelyben 2018 óta gyakorlatilag egyeduralkodó. Pályafutása első csúcspontjaként 2019-ben a kvangdzsui világbajnokságon a legendás Michael Phelps tízéves világcsúcsát megjavítva nyert aranyérmet, majd 2021-ben a tokiói olimpián is simán győzött, míg 100 méteren Európa-csúccsal lett második. Tavaly pedig a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában tovább javította világrekordját (1:50.34), illetve ezen a viadalon 100 méter pillangón is világbajnoki címet nyert.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.