Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Hanga Ádám: A családom jelent mindent!

2023. június 23. 13:06
Az NBA-draftolt magyar válogatott kosárlabdázó, a spanyol Real Madriddal nemrégiben Euroliga-címet szerző Hanga Ádám az idényzárást követően exkluzív interjút adott portálunknak.

– Tekintsünk vissza az időben: klubcsapatoddal, a Real Madriddal májusban Euroliga-címet ünnepelhettél. Negyedszer szerepeltél a Final Fourban, első alkalommal jött össze a győzelem. Mit jelentett számodra az ominózus pillanat annak fényében, hogy történelmet is írtál, hiszen magyar férfi kosárlabdázónak korábban még nem sikerült hasonló eredményt elérnie?

– A győzelem a mai napig is elképesztő örömmel tölti el a szívemet, hiszen szinte az egész karrieremet az Euroliga-győzelem köré építettem fel. Spanyolországban többször nyertem már bajnokságot és kupát is, de ez a siker még váratott magára. Külön öröm, hogy talán az eddigi legszorosabb mezőnyben sikerült megszereznünk a címet: az unokáimnak is mesélni fogok róla.

– Mit gondolsz, mi volt a legnagyobb erősséged a liga során? Volt a csapatnak titkos fegyvere?

– A legnagyobb erősségemnek azt tekintem, hogy mindig is tudtam alkalmazkodni ahhoz, amire az együttesemnek éppen szüksége volt. Szinte az egész szezont irányítóként játszottam végig, az utolsó szakaszban azonban védekeznem kellett. Panaszkodás helyett elfogadtam a szerepkörömet, a csapatérdeket az egyéniek elé helyeztem. Ez a társaimról is elmondható, ez volt a kulcs a sikerhez.

– A napokban ért véget a spanyol bajnoki döntő, amelyben egykori csapatoddal, a Barcelonával kellett megküzdenetek. Némi meglepetésre a katalánok 3-0-ra diadalmaskodtak a párharcban.

– A szezon vége közel sem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen terveztük. Az Euroliga-sikert követően természetesen a bajnoki fináléban is bizonyítani akartunk. Az első két mérkőzésen minden esélyünk megvolt arra, hogy a magunk javára fordítsuk a küzdelmet, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Nem keresek kifogásokat, a Barca ezúttal jobb volt, megérdemelten nyert!

– Harmincnégy éves vagy. Rendelkezel még beteljesületlen álommal? Melyek a következő célok?

– Egyelőre még keresem az újdonsült az álmokat. Ugyanakkor, ha már egyszer sikerült Euroligát nyernem, miért ne lehetne másodszor is? Jelenleg azonban csak a pihenésre, a regenerálódásra összpontosítok, amelyben a kedvesem, a két kislányom és a kisfiam nagy segítségemre van. Sok még a kérdőjel, de annyi biztos, hogy erőtől telve szeretnék nekivágni a soron következő idénynek.

– Nemcsak játékosként, édesapaként is helytállsz: hol tudod elképzelni a jövődet a családoddal?

– Az elmúlt hónapokban sajnos kevés időt tölthettem azokkal, akik számomra a legfontosabbak. Most, hogy lezárult az idény csak értük élek, nekem a család jelent mindent. Az élet megajándékozott bennünket egy kisfiúval is, szeretném kiélvezni a pillanatokat. Egyelőre még nem tudom, mit hoz a jövő, de szeretném, ha a feleségem álma is valóra válhatna, hogy több diplomás ügyvédként Magyarországon praktizálhasson.

– Veszprémi portálként kötelességünk megkérdezni: rendelkezel emlékkel a királynék városából?

– Csupa kellemes pillanat fűz Veszprémhez. Gyermekként rengetegszer jártam ott, sok-sok edzőmérkőzést játszottunk a helyi alakulattal. A kézilabdacsapat teljesítményét pedig napról napra követem: Nagy László sportigazgatót volt szerencsém személyesen is megismerni Barcelonában. Egyébként minden hazai sportágat figyelemmel követek: nem kérdés, hiszen magyar a szívem!

Simon Dani
Események
Sorozat
Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport 2023/2024
Hazai
Dávid Kornél KA
Vendég
Veszprém KK
Időpont
2024. április 21. 19:00
Helyszín
Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont
Eredmény
117-76
részletek
Sorozat
Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport 2023/2024
Hazai
Veszprém KK
Vendég
SMAFC
Időpont
2024. május 5. 18:00
Helyszín
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
Eredmény

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.