Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
21°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
21°C

Ritmus-ünnep az Agórában

2023. június 23. 11:50
Az elmúlt hétvégén fennállása hatodik gáláját rendezte meg a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. A rendezvény évről évre sok nézőt vonz: ezúttal is megtelt érdeklődőkkel az Agóra.

A két felvonásból álló műsorban az egyesület minden táncosa színpadra lépett, bemutatva az eddig tanult koreográfiákat. A hosszúra nyúlt este alaphangulatát gyermekkorunk kedvenc meséi alapozták meg: az első részben látható volt többek között a Hófehérke és a hét törpe, a Tom és Jerry, a Mézga család, a Bob és Bobek, a Vuk vagy éppen a Kockásfülű nyúl koreográfiája.

Az egyesület egyetlen fiú növendéke pedig Mekk Elek, az ezermester személyébe bújva táncolta el karakterét.

A második felvonás elején maradva a meséknél, a Ritmus-csapat saját elképzelt történeteivel szembesülhetett a közönség. A mesevilágból visszatérve közkedvelt ételeket, édességeket is bemutattak a fiatalok különböző koreográfiák tekintetében.

A finálé előtti részben a junior- és a gyermek-csoport közös produkciója következett, olyan művekkel, melyek a gyerekek, a közönség és a különböző táncversenyeken értékelő szakmai zsűrinek voltak a kedvencei.

A gála végéhez érve az egyesület vezetői röviden értékelték a mögöttük hagyott idényt: a Ritmus 217 arany-, 191 ezüst-, és 74 bronzérem boldog tulajdonosa lett. A növendékek megfeszített munkával, kitartással és alázattal érték el a jeles eredményeket. Nem feledve a számtalan különdíjat sem.

Az egyesület vezetősége a Magyar Látványtánc Szövetség többfordulós versenysorozatára a legbüszkébb. Összesen 31 koreográfiát indított a Ritmus „B”, azaz amatőr kategóriában. Ebből 14 előadás a magas pontszámoknak köszönhetően az „A”, azaz a profi kategóriába került besorolásra.

A versenysorozat révén közel harminc produkció kvalifikálta magát a Balatonfüreden június végén rendezendő Európa-bajnokságra.

Galéria
Hatalmas sikert aratott a Ritmus-gála
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.