Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Indul a Mozdulj Balaton! szabadidős programsorozat

2023. június 23. 20:34 // Forrás: MTI
Az idén 20. alkalommal rendezik meg a Mozdulj Balaton! nyári szabadidős programsorozatot, amely a nulladik napon, június 24-én kezdődik és tíz héten át tart 35 tóparti település 41 strandján - közölte a főszervező az MTI-vel pénteken.

Ács Lajos elmondta, a nyári főszezon hétvégéire szervezett sportesemények az elmúlt években évi 32-39 ezer résztvevőt vonzottak. Idén a programkínálat bővítésével is szeretnék a Balaton-parti települések lakóit és a szabadságukat ott töltő fiatal és idősebb korosztályt nagyobb arányban bevonni az aktív kikapcsolódásba - tette hozzá.

Az újdonságok közé sorolta azt a tizenkét kiemelt "strandsport" eseményt, amelyen a jól ismert strandlabdarúgáson, -kézilabdán, -röplabdán kívül megismerhető lesz a strandrögbi, a korfball, a tchoukball, több helyszínen pedig aquafitness programokkal is találkozhatnak majd a strandolók.

Az idei programsorozat a nulladik napon "női sportnappal" kezdődik. Két országos sportági szakszövetség strandsport eseményéhez kapcsolódva Balatonlellén, a Napfény strandon strandfutball-, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon strandkézilabda találkozót rendeznek női csapatok részére. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon pedig több sportági eseményen is részt vehetnek az érdeklődők.

Fotó: mozduljbalaton.hu (archív)Fotó: mozduljbalaton.hu (archív)

A folytatásban, július elsejétől augusztus huszadikáig, szombatonként (helyenként vasárnaponként) 41 strandon várják a pihenő idejüket aktívan eltölteni, sportolni szándékozókat. Augusztus 26-án Vonyarcvashegyen rendezik meg a "nyárbúcsúztató" sportnapot, amelyen a programban részt vevő települések csapatai mérkőznek meg egymással.    

A Mozdulj Balaton! vízben és szárazföldön kihelyezett sporteszközeit a programnapokon kívül is bárki használhatja - hangsúlyozta Ács Lajos.

Kitért arra is, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) szabadidősport eseménysorozatát idén - a korábbi évekhez hasonlóan -  19,5 millió forintos költségvetéssel tervezték. A részt vevő települések csaknem 5,5 millió forintos befizetéseiből fedezik a strandi szervezők megbízási díjait. A BFT 5 millió forinttal támogatja a program lebonyolítását, találkozók szervezését, díjak beszerzését.

A sportprogram eseményeiről, helyszíneiről, időpontjairól júliustól a www.mozduljbalaton.hu közöl részleteket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.