Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövőre három ultrafutó vb-t is rendeznek Magyarországon

2023. június 23. 20:36 // Forrás: MTI
Jövőre a 48 órás, a hatnapos és a backyard ultrafutó-világbajnokság egy részének is Magyarország ad otthont.

"Beadtuk a pályázatot és két hete értesítettek minket, hogy megkaptuk a rendezés jogát" - mondta Baranyai Máté versenyigazgató az MTI-nek, aki azt is elárulta, hogy a kétnapos rendezvényre május 31. és június 2., a hatnapos sporteseményre szeptember 5. és 11. között kerül sor Balatonfüreden.

A magyar versenyzők eddig remek eredményeket értek el a világversenyeken, a Guinness-világrekorder Rakonczay Gábor tavaly saját országos csúcsát megdöntve 847,6 kilométer után állhatott fel a dobogó legfelső fokára Policoróban. A hölgyeknél szintén magyar siker született, ugyanis Brown Viktória 2021-ben megszerzett 48 órás vb-címe után a hatnapos viadalon sem talált legyőzőre 684,9 kilométeres teljesítményével.    

A harmadik rangos ultrafutó eseménynek még nem választottak helyszínt, ennek csak egy része lesz Magyarországon, mivel a backyard vb keretein belül nem kell a nemzeti válogatottaknak egy azonos helyszínen teljesíteniük a 6706 méteres kört. A csapatversenyen minden ország válogatottja egyidőben, de saját hazájában teljesíti a köröket, amelyeket minden órában teljesíteni kell. Az a csapat nyer, aki a váltóversenyben a legtöbb kört képes teljesíteni.    

Tavaly a magyar válogatott a hatodik helyen végzett a 37 országot felvonultató sporteseményen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.