Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Megalakult a Magyar Mölkky Szövetség

2023. június 27. 14:26 // Forrás: VEDAC
A finn eredetű szabadtéri ügyességi sport hazai sportszövetségét Veszprémben alapították meg az idei Juhannus napon.

A Finnországban rendkívül népszerű mölkky hazánkban is bontogatja szárnyait, és elérkezett az idő, hogy sportszövetség is alakuljon, mely lehetővé teszi a magyarországi versenyrendszer fejlesztését, és a sportág népszerűsítését.

Az alapítók úgy döntöttek, hogy a veszprémi rendezésű, hagyományos Juhannus naphoz kapcsolódóan hozzák létre a Magyar Mölkky Szövetséget, ezen a napon, június 24-én ünnepelte az 1983-ban alapított Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a 40. jubileumát.

Az alapító tagegyesületek küldötteinek döntése alapján, a szövetség elnöke Fóti Gábor, az ExperTeam Sportegyesület képviselője lett, alelnöknek Németh Attilát, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezető igazgatóját és Szabó Józsefet, az SZSZM MÖLKKY Sportegyesület lépviselőjét választották.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Az alapító közgyűlést követően a Juhannus nap résztvevői is kipróbálhatták a mölkkyt, a szövetség képviselői elmagyarázták a játékszabályokat, megmutatták az alapvető technikai elemeket, melynek köszönhetően remek hangulatú játékok alakultak ki.

A mölkkyt 1996-ban hozták létre Finnországban, ahol nagy népszerűségnek örvend, a köznyelvben finn tekeként is emlegetik. A játékhoz nemcsak ügyességre, hanem taktikai, stratégiai képességekre is szükség van, ugyanakkor kortól, nemtől függetlenül a kezdeti próbálkozásoktól kezdve élvezhető.

A szövetség szakmai programja alapján a következő hónapokban fokozódik a versenyrendezési aktivitás, már idén rendeznek országos bajnokságot és magyar kupát, valamint nemzetközi versenyeket is.

A mölkky tehát megkezdte magyarországi térhódítását, az újonnan alakult sportszövetség célja, hogy fokozza, támogassa, szervezze ezt a folyamatot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.