Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

Nehezített pályán is kiemelkedő teljesítmény

2023. június 28. 16:02
Megtartotta hagyományos évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, ahol díjakat is adtak át.

Oberfrank Pál igazgató szerint méltán lehetnek büszkék az elmúlt évadra: közel 78 ezer nézőjük volt, 13 bemutatót és mintegy 300 előadást tartottak, nő a bérletesek száma és társadalmi felelősségvállalás programjukat is folytatták. Ez óriási teljesítmény figyelembe véve, hogy még mindig érezni a koronavírus-járvány poszthatásait, emellett az energiaválság és a megváltozott fogyasztói szokások is nehezített körülményeket jelentettek. Sok kreativitásra volt szükség, így sikerült kevés pénzből is nagy sikerű produkciókat színpadra állítani, és a PETŐFiFJÚ című darabot létrehozni, melynek a témáját és forgatókönyvét is a társulat álmodta meg, ők gondoskodtak az alkotógárdáról, a zenéről, klipforgatásról, ezért különös jelentőségű.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes kiemelte: ma már nem lehet csak előadásokkal színházat csinálni, fontos az ifjúságnevelés is, a jövő generációinak bevonzása.

A társulati ülésen részt vett Brányi Mária alpolgármester is, aki arról beszélt: elismerésre méltó, hogy Veszprém intézményei saját kulturális feladataikon túl az Európa Kulturális Fővárosa programban is kiemelt szerepet vállalnak. Mindez hihetetlen kreativitást és szorgalmat igényel, ám elengedhetetlen, hiszen hosszú távon azok lesznek a legértékesebb rendezvények, amelyek helyi összefogással jönnek létre – fogalmazott.

Az ülésen kiosztották a társulat szavazatai által odaítélt díjakat is: a legjobb színészi teljesítményért járó Latinovits-díjat Keresztes Gábor, a művészi munka kiemelkedő segítéséért adományozott Medgyaszay-díjat Madár Károly Zoltán ügyelő kapta, míg a Petőfi nevét viselő közönségdíjat szintén Keresztes Gábor vehette át. A nézők szavazatai alapján az évad legjobb előadása az Illatszertár lett. Díjazták az év nézőjét Veszprémből és a vármegyeszékhelyen túlról is: előbbi Lukács László, utóbbi pedig Bakóné Nyúl Terézia lett Cecéről.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. ma 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. tegnap 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. tegnap 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. 2024. július 19. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.