Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kékszalag: a gyorsasági versenyen is az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött

2023. július 7. 21:19 // Forrás: MTI
Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön rekordidővel megnyerő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött az Audi Speed Challenge-en is.

A Kékszalag Fesztivál keretében Balatonfüreden rendezték meg pénteken a gyorsasági versenyt, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a Kékszalag leggyorsabb katamaránjai vettek részt.    

A szervezők tájékoztatása szerint az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty katamarán csapata mögött a második helyet a Nanushka-Forestay, a harmadikat pedig a Prospex-Delta szerezte meg. A Nanushka-Forestay a pálya teljesítése után felborult, emiatt rövidítették a versenyt. A katamaránt később felállították és az árboca is egyben maradt - a kekszalag.reblog.hu oldal közlése szerint.

A látványos pályaversenyt az érdeklődők lényegében testközelben nézhették végig, mivel a verseny a füredi móló előtti vízterületen zajlott.    

Közben a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 515 indulójából pénteken fél öt után pár perccel befutott az utolsó még versenyben lévő hajó, a Soleil, amely több mint 31 óra elteltével ért célba. Ott a regattát csütörtökön 5 óra 3 perc 56 másodperces eredménnyel megnyerő MLS Raiffiesen Fifty-Fifty legénysége várta a Soleil csapatát.    

A kétárbocos magyar fejlesztésű Fifty-Fifty a saját maga által tavaly felállított 7 óra 13 perc 21 másodperces pályacsúcsot döntötte meg, és negyedik alkalommal nyerte meg a Kékszalagot, amely Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. A hajósoknak a csütörtök 11 órás balatonfüredi rajtot követően 48 órás szintidőn belül légvonalban 155 kilométert kellett teljesíteniük Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével keszthelyi fordulóval.    

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj élcsoportja (a verseny honlapja alapján):
1. MLS Raiffeisen Fifty-Fifty (katamarán, kormányos Józsa Márton) 5:03:56 óra
2. RSM (katamarán, Vándor Róbert) 5:30:16
3. Prospex-Delta (katamarán, Kaiser Kristóf) 5:31:46
4. Team Kaáli (katamarán, Virág Flóra) 5:33:17
5. Nanushka Forestay (katamarán, Váradi Szabó János) 5:35:37
6. AUDAX Django (katamarán, Petrányi Zoltán) 5:38:04
7. HUN3Bogi (katamarán, Büki Gábor) 5:39:57
8. Process Solutions (katamarán, Litkey Farkas) 5:47:54
9. Triniteam (katamarán, Kreskai György László) 6:03:05
10. Ribstory (katamarán, Schwarcz Ferenc Ákos) 6:12:41

A leggyorsabb egytestű hajó a 14. helyen befutó, Oroszlán Péter kormányossal versenyző Principessa lett (8:59:00 óra), amelyet a Lisa (Nagy Dániel Balázs, 10:42:44) és a Szamuráj Jack (Takács Péter, 10:46:30) követett.

A verseny díjátadó ceremóniáját szombaton 18 órakor tartják a balatonfüredi Gyógy téren.

Galéria
55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj
vehir.hu
Baumann Béla
Szalai Csaba
további cikkek
Saját korábbi rekordját megdöntve a Fifty-Fifty nyerte a Kékszalagot Kékszalag Saját korábbi rekordját megdöntve a Fifty-Fifty nyerte a Kékszalagot Saját korábbi rekordját megdöntve, 5:04:04 órás idővel a Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte a vitorlázók 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíját csütörtökön Balatonfüreden. 2023. július 6. 16:23 Kékszalag – Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről Kékszalag Kékszalag – Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről A csütörtök reggeli viharos időjárás miatt kétórás halasztással, az eredetileg tervezett 9 óra helyett 11 órakor elrajtolt az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről. A szervezők tájékoztatása szerint a tókerülő versenyre 2532 vitorlázó nevezett 515 hajóval. 2023. július 6. 11:37 Tizenegy órára halasztották a Kékszalag csütörtöki rajtját Kékszalag Tizenegy órára halasztották a Kékszalag csütörtöki rajtját A várható kedvezőtlen időjárás miatt 9-ről 11 órára halasztották az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtját - közölték a szervezők szerda délután a verseny honlapján. 2023. július 5. 17:28 A szélnél is gyorsabb hajó A szélnél is gyorsabb hajó Háromszoros Kékszalag osztályhajó 1. helyezett, összetett 2. és 3. helyezett, hatszoros Magyar Bajnok és tizenkétszeres dobogós, Európa-kupa győztes és az olimpiai válogatott keret tagja is volt. Dr. Kaiser Kristóf jelenleg kormányosa és Lichtenberger Attila mellett csapatfőnöke Magyarország egyik legsikeresebb vitorlás csapatának, a Prospex-Delta Team-nek, amely idén a legnagyobb eséllyel indul az 55. Kékszalag versenyen. Úgy tűnik bármerről fúj a szél, ő mindig a kitűzött cél felé halad, és valódi szenvedéllyel mesél a versenyvitorlázás világáról, annak minden szépségével és nehézségével együtt. 2023. július 7. 0:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.