Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
21°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
21°C

Kékszalag: a gyorsasági versenyen is az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött

2023. július 7. 21:19 // Forrás: MTI
Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön rekordidővel megnyerő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött az Audi Speed Challenge-en is.

A Kékszalag Fesztivál keretében Balatonfüreden rendezték meg pénteken a gyorsasági versenyt, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a Kékszalag leggyorsabb katamaránjai vettek részt.    

A szervezők tájékoztatása szerint az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty katamarán csapata mögött a második helyet a Nanushka-Forestay, a harmadikat pedig a Prospex-Delta szerezte meg. A Nanushka-Forestay a pálya teljesítése után felborult, emiatt rövidítették a versenyt. A katamaránt később felállították és az árboca is egyben maradt - a kekszalag.reblog.hu oldal közlése szerint.

A látványos pályaversenyt az érdeklődők lényegében testközelben nézhették végig, mivel a verseny a füredi móló előtti vízterületen zajlott.    

Közben a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 515 indulójából pénteken fél öt után pár perccel befutott az utolsó még versenyben lévő hajó, a Soleil, amely több mint 31 óra elteltével ért célba. Ott a regattát csütörtökön 5 óra 3 perc 56 másodperces eredménnyel megnyerő MLS Raiffiesen Fifty-Fifty legénysége várta a Soleil csapatát.    

A kétárbocos magyar fejlesztésű Fifty-Fifty a saját maga által tavaly felállított 7 óra 13 perc 21 másodperces pályacsúcsot döntötte meg, és negyedik alkalommal nyerte meg a Kékszalagot, amely Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. A hajósoknak a csütörtök 11 órás balatonfüredi rajtot követően 48 órás szintidőn belül légvonalban 155 kilométert kellett teljesíteniük Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével keszthelyi fordulóval.    

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj élcsoportja (a verseny honlapja alapján):
1. MLS Raiffeisen Fifty-Fifty (katamarán, kormányos Józsa Márton) 5:03:56 óra
2. RSM (katamarán, Vándor Róbert) 5:30:16
3. Prospex-Delta (katamarán, Kaiser Kristóf) 5:31:46
4. Team Kaáli (katamarán, Virág Flóra) 5:33:17
5. Nanushka Forestay (katamarán, Váradi Szabó János) 5:35:37
6. AUDAX Django (katamarán, Petrányi Zoltán) 5:38:04
7. HUN3Bogi (katamarán, Büki Gábor) 5:39:57
8. Process Solutions (katamarán, Litkey Farkas) 5:47:54
9. Triniteam (katamarán, Kreskai György László) 6:03:05
10. Ribstory (katamarán, Schwarcz Ferenc Ákos) 6:12:41

A leggyorsabb egytestű hajó a 14. helyen befutó, Oroszlán Péter kormányossal versenyző Principessa lett (8:59:00 óra), amelyet a Lisa (Nagy Dániel Balázs, 10:42:44) és a Szamuráj Jack (Takács Péter, 10:46:30) követett.

A verseny díjátadó ceremóniáját szombaton 18 órakor tartják a balatonfüredi Gyógy téren.

Galéria
55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj
vehir.hu
Baumann Béla
Szalai Csaba
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Befutott az utolsó hajó, 456-an teljesítették a távot Kékszalag Befutott az utolsó hajó, 456-an teljesítették a távot Szombat 2 óra 40 perc 07 másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után a 456. helyen befutott az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco, amelyet a célban az abszolút győztes MLS Raiffeisen Fifty-Fifty csapatának tagjai köszöntöttek. 2024. július 20. 10:02 Kékszalag: Az RSM nyerte a gyorsasági versenyt Kékszalag Kékszalag: Az RSM nyerte a gyorsasági versenyt A Vándor Róbert kormányozta RSM nyerte a Kékszalag gyorsasági versenyét, a balatonfüredi Audi Speed Challenge-et péntek délután. 2024. július 19. 18:55 Címvédés a Kékszalagon! Kékszalag Címvédés a Kékszalagon! A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden. 2024. július 18. 21:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.