Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem kispályás élményt kínál a BalatoniBob Szabadidőpark

2023. július 17. 9:35 // Forrás: Life&Style magazin
Nézzünk egy egyszerű listát, amit egy átlagos család készít, mielőtt megtervezik a hétvégi kiruccanást! Biztonságos szórakozás a kicsiknek: pipa. Izgalmas élmény a nagyobbaknak: pipa. Adrenalindózis: pipa. Finom falatok mindenkinek: pipa. Mindez napszaktól függetlenül: pipa. A lista végén pedig egy balatonfűzfői helyszín neve szerepel, a BalatoniBob Szabadidőpark és a „bob appetit!” étterem.

A fűzfői hegyoldalon már messziről látszik egy felirat, ami az ikonikus los angeles-i „Hollywood” szóra hajaz, mégis annál jóval rövidebb, csak három betű: „BOB”. Ez segít odatalálni mindenkinek a BalatoniBob Szabadidőparkhoz, ahhoz az élményközponthoz, ami már több, mint húsz éve, családi vállalkozásként kezdődött, mára pedig a térség egyik legnépszerűbb célpontjává vált az aktív kikapcsolódást keresőknek.

Két évtized alatt számos dolog változott, de sohasem lett kevesebb a hely, inkább bővültek a szolgáltatások. Ezekről mesélt Kovács Szilárd, a BalatoniBob ügyvezetője.

Az egész történet egy bobpályával kezdődött, ami mellé szűk egy évtized múlva épült még egy. Mindez mégsem a téli olimpiára készülő bobosoknak jelent kiváló edzéslehetőséget, sokkal inkább olyan embereknek, akik az év 365 napjában szeretnék átélni a centrifugális erő megzabolázását a gyors, némely esetben 360 fokos kanyarokon át, bukkanókkal, alagutakkal egy kötött bobpályán, ahol biztonságos körülmények közt akár 40 km/h-ra is fel tud gyorsulni a bob.

Ezt az élményt pedig csak fokozza, hogy a startvonalról indulva, amikor az ember ráfordul a pályára, egyben a Balaton keleti medencéje is elé tárul nem mindennapi panorámát kínálva. A BalatoniBob Szabadidőpark tehát már ezzel a szolgáltatásával is kitűnik a környéken, de nem álltak meg itt, építettek egy kalandparkot és paintball-pályát is, egy 5000 négyzetméteres erdei játszóteret, fitneszparkot és egy tizenöt méter magas kilátót. Utóbbi hármat ráadásul ingyenesen látogathatja bárki.

Ezekkel a beruházásokkal a BalatoniBobnál egyre többen és egyre hosszabb időt kezdtek eltölteni az aktív kikapcsolódás szellemében, viszont egyvalami még hiányzott a szabadidőközpont repertoárjából, hogy a kikapcsolódás során felhasznált energiát vissza tudják pótolni a vendégek. Hogy ezt is biztosítsák, ismét nem a szokványos büfésor kiépítését választotta a vezetőség, hanem „bob appetit!” néven felépítették éttermüket, ami technikailag egy tálcás önkiszolgáló étterem, de az étlap és a környezet jóval túlmutat a rántottszeleten és a hideg gyümölcslevesen.

Kárász Zoltán séf jóvoltából ugyanis a megszokott, ismerősen megbízható fogások mellett a világkonyha is inspirálja a folyamatosan alakuló választékot, ráadásul a kasszánnál nem a tányérok darabját, hanem a rajta lévő ételek dekagrammját számolják, így bőven van lehetőség végigkóstolni a séf aznapi ételkülönlegességeit apránként. A gasztrovonal azonban nem állt meg itt, és a „merjünk nagyot álmodni” felfogással az amúgy légkondicionált éttermen kívül építettek egy grillteraszt is, de a BalatoniBobnál saját cukrász is tevékenykedik, fagylaltjuk is van, valamint megmaradt a régóta közönségkedvenc kürtőskalács is.

A „bob appetit!” egyébként kétszáz főt is bőven ki tud szolgálni egyszerre, de aki csak egy frissítő kávéra vágyna, az a körteraszon ezt is elfogyaszthatja, ráadásul a környéken egyedülálló módon olasz Lamborghini kávéból.

Az épület fullos felújítását megfejelték azzal, hogy a tetőtérben létrehoztak egy háromszintes, sokcsúszdás játszóházat is, hogy ne untakozzanak a 3 év alattiak sem, akik még nem bobozhatnak.

A BalatoniBobnál tehát sikerült megvalósítani azt, ami kevés vállalkozásnak megy: egyszerre kínálnak élményt fiataloknak, időseknek, családoknak, pároknak, egyedülállóknak, csoportoknak. Jóértelemben vett nyughatatlanságuk pedig olyan programokon látszik meg leginkább, mint az időről időre megszervezett éjszakai bobozások, amikor egy DJ adja az aláfestő zenét a kivilágított pályán való lecsúszáshoz. Ezekből sem lesz hiány 2023 nyarán sem.

Hajas Bálint
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.