Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden napra jut program a nyáron

2023. július 17. 9:35
Idén elmarad a külföldi vakáció? Sebaj! Az utószezon úgyis olcsóbb, addig meg rengeteg izgalmas esemény vár bennünket itthon is. Fesztiválról fesztiválra járhatunk, vagy csak úgy beugorhatunk egy lazulós estére a Balaton egyik kultikus helyén, s együtt fürdőzhetünk a naplementében zene, irodalom és finom falatok mellett.

Filmvetítés, koncertek és gasztroestek a Nekem a Balatonnál

Balatonakarattya – Csücsök
Egész nyáron

Ingyenes programokkal fűszerezi meg a nyarat Ördög Nóráék balatonakarattyai üzlete, a Nekem a Balaton. A Csücsük névre keresztelt programtérben minden héten valamilyen különlegességgel készülnek, ahol ejtőzhetünk még egyet a strandolás után. Hétfőnként moziestet tartanak magyar filmekkel, a kedd a kultúráé, amikor többek között beszélgetőestek zajlanak olyan nevekkel, mint Szabados Ági, de terveznek könyvbemutatókat is. A szerda a zenéről szól, csütörtökönként a Dumaszínház sztárjai nevettetnek, péntekenként a kezdő és amatőr művészeké a színpad, szombatonként pedig a gasztronómiáról szól a nap: lesz BBQ és grill délután is sztárséfekkel.

Margófeszt 

Szentgyörgyvár
Augusztus 10-12.

A lusta, fűben heverészve olvasós gyerekkori nyarakra, no meg a nagy íróink, költőink nyaralásaira emlékeztet az élmény, amit a Margófeszt hoz el Zalába évek óta: irodalmi beszélgetések, koncertek és különleges performanszok tarkítják az augusztusi délutánokat és estéket. A zalai dombok között idén is felcsendülnek az Analog Balaton dalai, zenés irodalmi estet hoz Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, fellép az Aranyakkord, a Fran Palermo, a Galaxisok, a Platon Karataev, a Sorbonne Sexual és glsch is, az irodalomrajongók többek között pedig Visky Andrással és Tompa Andreával találkozhatnak.

INOTA Fesztivál

Augusztus 31. – Szeptember 3.
Inota hőerőmű

Nyugat-Európából indult eredetileg a kezdeményezés, amely részeként használaton kívüli régi ipari épületek, telepek kaptak új kulturális funkciót, és amelynek nyomán a szovjet időkből származó inotai hőerőművek is egészen egyedi formában születnek újjá. A hűtőtornyok nyár végén ugyanis Magyarország új audiovizulis fesztiváljának adnak helyet: a négy nap során zenei actok, fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások sorakoznak fel. A fellépő művészek között zenei vonalon itt lesz a brit elektronikus szcéna egyik legeredetibb hangja, Daniel Avery, a szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, Nils Frahm és az Extrawelt, míg a vizuális élményért többek között Fuse, Max Cooper és Oscar Mulero felel.

Bertalan Melinda
további cikkek
Örömtánccal töltődtek az idősek Örömtánccal töltődtek az idősek A szenior örömtánc az idős emberek szellemi, fizikai és mentális aktivitásainak legelterjedtebb formája. A Táncolj még Országos Szenior Örömtánc Találkozó nemcsak az időseket töltötte fel vasárnap délelőtt a Március 15. u. sportcsarnokban. ma 15:05 Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért A Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót rendeztek, több mint hatszáz gyermek közreműködésével. tegnap 12:43 Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE A MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és térségének Európa Kulturális Fővárosa címét. A fesztivál hagyományosan három napig tartó városismereti sétái elsősorban a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket igyekszik bemutatni Veszprémben, Balatonfüreden és Inotán. 2023. szeptember 30. 21:51 Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol, de van egy érdekes csavar a történetben. Cikkünkben eláruljuk, hogy kik is ők valójában, miért kerültek ki az utcára, miért pont ilyen színben, és miért pont ezekre a helyekre. 2023. szeptember 29. 22:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.