Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Minden napra jut program a nyáron

2023. július 17. 9:35
Idén elmarad a külföldi vakáció? Sebaj! Az utószezon úgyis olcsóbb, addig meg rengeteg izgalmas esemény vár bennünket itthon is. Fesztiválról fesztiválra járhatunk, vagy csak úgy beugorhatunk egy lazulós estére a Balaton egyik kultikus helyén, s együtt fürdőzhetünk a naplementében zene, irodalom és finom falatok mellett.

Filmvetítés, koncertek és gasztroestek a Nekem a Balatonnál

Balatonakarattya – Csücsök
Egész nyáron

Ingyenes programokkal fűszerezi meg a nyarat Ördög Nóráék balatonakarattyai üzlete, a Nekem a Balaton. A Csücsük névre keresztelt programtérben minden héten valamilyen különlegességgel készülnek, ahol ejtőzhetünk még egyet a strandolás után. Hétfőnként moziestet tartanak magyar filmekkel, a kedd a kultúráé, amikor többek között beszélgetőestek zajlanak olyan nevekkel, mint Szabados Ági, de terveznek könyvbemutatókat is. A szerda a zenéről szól, csütörtökönként a Dumaszínház sztárjai nevettetnek, péntekenként a kezdő és amatőr művészeké a színpad, szombatonként pedig a gasztronómiáról szól a nap: lesz BBQ és grill délután is sztárséfekkel.

Margófeszt 

Szentgyörgyvár
Augusztus 10-12.

A lusta, fűben heverészve olvasós gyerekkori nyarakra, no meg a nagy íróink, költőink nyaralásaira emlékeztet az élmény, amit a Margófeszt hoz el Zalába évek óta: irodalmi beszélgetések, koncertek és különleges performanszok tarkítják az augusztusi délutánokat és estéket. A zalai dombok között idén is felcsendülnek az Analog Balaton dalai, zenés irodalmi estet hoz Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, fellép az Aranyakkord, a Fran Palermo, a Galaxisok, a Platon Karataev, a Sorbonne Sexual és glsch is, az irodalomrajongók többek között pedig Visky Andrással és Tompa Andreával találkozhatnak.

INOTA Fesztivál

Augusztus 31. – Szeptember 3.
Inota hőerőmű

Nyugat-Európából indult eredetileg a kezdeményezés, amely részeként használaton kívüli régi ipari épületek, telepek kaptak új kulturális funkciót, és amelynek nyomán a szovjet időkből származó inotai hőerőművek is egészen egyedi formában születnek újjá. A hűtőtornyok nyár végén ugyanis Magyarország új audiovizulis fesztiváljának adnak helyet: a négy nap során zenei actok, fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások sorakoznak fel. A fellépő művészek között zenei vonalon itt lesz a brit elektronikus szcéna egyik legeredetibb hangja, Daniel Avery, a szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, Nils Frahm és az Extrawelt, míg a vizuális élményért többek között Fuse, Max Cooper és Oscar Mulero felel.

Bertalan Melinda
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.