Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden napra jut program a nyáron

2023. július 17. 9:35
Idén elmarad a külföldi vakáció? Sebaj! Az utószezon úgyis olcsóbb, addig meg rengeteg izgalmas esemény vár bennünket itthon is. Fesztiválról fesztiválra járhatunk, vagy csak úgy beugorhatunk egy lazulós estére a Balaton egyik kultikus helyén, s együtt fürdőzhetünk a naplementében zene, irodalom és finom falatok mellett.

Filmvetítés, koncertek és gasztroestek a Nekem a Balatonnál

Balatonakarattya – Csücsök
Egész nyáron

Ingyenes programokkal fűszerezi meg a nyarat Ördög Nóráék balatonakarattyai üzlete, a Nekem a Balaton. A Csücsük névre keresztelt programtérben minden héten valamilyen különlegességgel készülnek, ahol ejtőzhetünk még egyet a strandolás után. Hétfőnként moziestet tartanak magyar filmekkel, a kedd a kultúráé, amikor többek között beszélgetőestek zajlanak olyan nevekkel, mint Szabados Ági, de terveznek könyvbemutatókat is. A szerda a zenéről szól, csütörtökönként a Dumaszínház sztárjai nevettetnek, péntekenként a kezdő és amatőr művészeké a színpad, szombatonként pedig a gasztronómiáról szól a nap: lesz BBQ és grill délután is sztárséfekkel.

Margófeszt 

Szentgyörgyvár
Augusztus 10-12.

A lusta, fűben heverészve olvasós gyerekkori nyarakra, no meg a nagy íróink, költőink nyaralásaira emlékeztet az élmény, amit a Margófeszt hoz el Zalába évek óta: irodalmi beszélgetések, koncertek és különleges performanszok tarkítják az augusztusi délutánokat és estéket. A zalai dombok között idén is felcsendülnek az Analog Balaton dalai, zenés irodalmi estet hoz Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, fellép az Aranyakkord, a Fran Palermo, a Galaxisok, a Platon Karataev, a Sorbonne Sexual és glsch is, az irodalomrajongók többek között pedig Visky Andrással és Tompa Andreával találkozhatnak.

INOTA Fesztivál

Augusztus 31. – Szeptember 3.
Inota hőerőmű

Nyugat-Európából indult eredetileg a kezdeményezés, amely részeként használaton kívüli régi ipari épületek, telepek kaptak új kulturális funkciót, és amelynek nyomán a szovjet időkből származó inotai hőerőművek is egészen egyedi formában születnek újjá. A hűtőtornyok nyár végén ugyanis Magyarország új audiovizulis fesztiváljának adnak helyet: a négy nap során zenei actok, fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások sorakoznak fel. A fellépő művészek között zenei vonalon itt lesz a brit elektronikus szcéna egyik legeredetibb hangja, Daniel Avery, a szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, Nils Frahm és az Extrawelt, míg a vizuális élményért többek között Fuse, Max Cooper és Oscar Mulero felel.

Bertalan Melinda
további cikkek
Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. tegnap 15:21 Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. 2024. június 17. 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.