Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Pilótacsere a Forma-1-es Red Bull-családban

2023. július 11. 18:07
A kisebbik energiaitalgyártós csapatnál, az Alpha Taurinál kedden bejelentették, hogy a gyengén teljesítő Nyck De Vries helyett már a következő Magyar Nagydíjtól Daniel Ricciardo vezeti az autót.

De Vries nagy reményekkel érkezett a Forma-1-es Alpha Tauri csapathoz, miután tavaly beugróként egyből pontokat szállított a Williams-nek. A holland pilóta teljesítménye azonban elmaradt a várakozásoktól és már futamokkal korábban elindultak a pletykák, hogy idő előtt távoznia kell a csapattól.

Ezzel végül a Forma-1-es nyári szünetet sem várták meg, az Alpha Tauri kedden délután közleményében jelezte, hogy megköszöni De Vries eddigi munkáját, helyére pedig az a Daniel Ricciardót ültetik, aki 2012-2018 között már volt a Red Bull-család tagja. Két évig az Alpha Tauri elődjénél, a Toro Rossonál, majd öt éven keresztül a Redd Bullnál, ahol összesen hét futamgyőzelmet aratott.

Ricciardo egyébként idén ülés nélkül maradt, miután a McLaren lecserélte őt Oscar Piastrira, akkor úgy fogalmazott, hogy szeretne hamar visszatérni a versenyzéshez. Ez korábban eljött, mint várható volt. 

A közlemény szerint Ricciardo az idény végéig marad biztosan az Alpha Tauri versenyzője.

vehir.hu
további cikkek
Oscar Piastri élete első győzelmét aratta a Hungaroringen Oscar Piastri élete első győzelmét aratta a Hungaroringen Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában. 2024. július 21. 17:10 Szijjártó Péter: a Hungaroringnek továbbra is Forma-1-es versenyhelyszínnek kell maradnia Forma-1 Szijjártó Péter: a Hungaroringnek továbbra is Forma-1-es versenyhelyszínnek kell maradnia A Hungaroringnek továbbra is Forma-1-es versenyhelyszínnek kell maradnia - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt követően, hogy Stefano Domenicalival, a Forma-1 elnök-vezérigazgatójával, valamint Mohammed Ben Sulayemmel, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével folytatott tárgyalását a Hungaroringen szombaton. 2024. július 20. 20:50 Norris indulhat az élről a Hungaroringen, Perez és Cunoda autót tört Norris indulhat az élről a Hungaroringen, Perez és Cunoda autót tört A McLaren-Mercedes versenyzői, Lando Norris és Oscar Piastri indulhatnak az első sorból a vasárnapi Magyar Nagydíjon.  2024. július 20. 18:01 Brit Nagydíj - Hamilton diadalmaskodott saját közönsége előtt Brit Nagydíj - Hamilton diadalmaskodott saját közönsége előtt A hazai közönség előtt szereplő hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, így több mint két és fél év után diadalmaskodott újra vb-futamon. 2024. július 7. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.