Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tökéletes ízhatás a sous vide technológiával

2023. július 17. 11:49

Az olyan modern konyhatechnológiai módszerek, mint például a szuvidálás ma már nemcsak a mesterséfek konyhájában érhetők el, hiszen számos, ehhez alkalmas készülék kapható a kereskedelmi forgalomban. Ezekkel mi magunk is el tudjuk készíteni a tökéletes ízű és textúrájú ételeket.

Mit jelent a szuvidálás?

A szuvidálás olyan ételkészítési módszer, amely során az élelmiszert vákuumcsomagolásban főzzük meg, egy pontosan szabályozott hőmérsékleten. Ez a hőmérséklet - a hagyományos főzési technológiához képest - alacsonyabb, ezért hosszabb ideig, viszont tökéletes eredménnyel készül el az étel. A szuvidáláshoz egy sous vide készüléket szükséges használnunk, ami a víz hőmérsékletét a beállított értéken tartja.

A BonAir.hu Steba sous vide készülékei háztartási és vendéglátóipari célra egyaránt választhatók a kínálatból. A cég ezenkívül a konyhai kisgépek, párásító, légtisztító, páramentesítő készülékek, ventilátorok és klímaberendezések széles választékát forgalmazza. Termékkínálatukban a háztartási és az ipari célú készülékeket egyaránt megtalálhatjuk.

Milyen előnyökkel jár a szuvidálás?

A hőmérséklet pontos szabályozása által az ételek azonos mértékben érik el a kívánt hőmérsékletet, így egyenletesen főnek meg. A vákuumcsomagolás révén saját levükben főnek, ami a folyamat során nem tud elpárologni. Így az ételek gazdagabb ízzel és aromával készülnek el, megőrizve a bennük lévő tápanyagokat és vitaminokat.

A sous vide készülékkel előre beállíthatjuk a főzés hőmérsékletét és idejét, így garantáltan megakadályozhatjuk a túlfőzést vagy a nyersen maradást. Azzal a ténnyel azonban számolnunk kell, hogy ezzel az ételkészítési technológiával lassabban fő meg az étel, tehát hosszabb időt vesz igénybe. Az eredmény viszont kiváló lesz, de érdemes előre terveznünk, és időben elindítanunk a szuvidálást.

Milyen ételek szuvidálhatók?

A szuvidálás nagyon sokféle étel elkészítésére alkalmazható. Ideális a húsokhoz, hiszen lehetővé teszi, hogy a húsok belső részei egyenletesen és tökéletesen megpuhuljanak, miközben a külső részek sem száradnak ki vagy égnek meg.

A marha-, bárány-, sertés- és a csirkehús szuvidálása egyaránt tökéletes ízű, szaftos és puha állagú ételt eredményez. Hasonlóképp készíthetünk ízletes fogást a különböző halakból, garnélából vagy polipból.

A zöldségek szuvidálva megőrzik frissességüket, tápanyagaikat és ropogós textúrájukat. A sütőtök, a répa, a cukkini, a spárga, az édesburgonya ily módon való elkészítése - a hagyományos főzéshez képest - egészségesebb ételeket eredményez. Sous vide készülékkel tojást és különböző krémeket, pudingokat, csokoládét és fagylaltot is készíthetünk.

Szuvidálással tehát tökéletes ízű és aromájú ételeket alkothatunk úgy, hogy közben nem kell aggódnunk az eredmény miatt, hiszen a sous vide készülék megbízható szakácssegédként teszi a dolgát. Az ízletes étel pedig önmagáért beszél.
 

vehir.hu
további cikkek
Szexpedíció a patthelyzetbe került kapcsolatokért színház Szexpedíció a patthelyzetbe került kapcsolatokért Amikor egy kapcsolatban a fülledt romantikát felváltja egy egyszerű jóéjt puszi, vagy még később az ágy túlsó végéből elmormolt szép álmokat suttogás, akkor a párok többségénél felvillan az a bizonyos piros lámpa és figyelmeztet, ideje lenne visszamászni a hancúrlécre a kapcsolatuk érdekében. Aztán valaki vagy tesz ezért. vagy tabusítja a témát. Alice és Henry felismerte a házasságuk intim életében beállt patthelyzetet, a Szexpedíció című színdarabban pedig bemutatják az ő szexterápiájukat Hegyi Barbara és Seress Zoltán főszereplésével, amit most a veszprémi közönség is láthat a Hangvillában november 28-án. 2024. október 30. 15:04 A jövő mérnökeiért a Polinszky Tehetséggondozó Program A jövő mérnökeiért a Polinszky Tehetséggondozó Program A Pannon Egyetem elkötelezett amellett, hogy már a tanulmányok kezdetétől támogassa hallgatóit tehetségük kibontakoztatásában és magas színvonalú tudományos és szakmai karrierjük megalapozásában. Ennek érdekében a Mérnöki Kar Polinszky Tehetséggondozó Programja számos alprogramot kínál, melyek a középiskolás diákoktól a doktorandusz (PhD) hallgatókig terjedően biztosítanak széleskörű lehetőségeket a tehetséggondozásra. Dr. Valiskó Mónika egyetemi docenssel beszélgetve mélyebb betekintést nyerhettünk ezekbe az alprogramokba, és arról is tájékoztatást kaptunk, miként támogatják a különböző szinteken tanuló diákok és hallgatók szakmai és személyes fejlődését. 2024. augusztus 29. 14:50 Visszanyerheti Szoboszlai legjobb formáját a 2024-es Eb előtt? Visszanyerheti Szoboszlai legjobb formáját a 2024-es Eb előtt? 2024. június 4. 17:35 Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.