Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csaknem telt ház lesz a Balaton-átúszáson, Novák Katalin is teljesíti

2023. július 22. 18:31 // Forrás: MTI
A halasztás után is csaknem telt ház lesz vasárnap a 41. Lidl Balaton-átúszáson, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök is teljesít.

A szervezők szombati tájékoztatása kiemelte: az időjárás miatt vasárnapra halasztott eseményen a visszalépések után is több mint 11 000 amatőr sportoló rajtol a három versenyszám valamelyikében. A klasszikus, Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot 9 500-an tervezik teljesíteni. Köztük lesz Novák Katalin is, a köztársasági elnök férjével együtt, első alkalommal ússza át a Balatont a csaknem 200 vitorlásból és kishajóból kialakított úszófolyosóban.

Az előrejelzések szerint kellemesen meleg, 25-26 fokos, de kicsit hullámzó vízben kell teljesíteni az idei úszást - áll a közleményben.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.