Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Halász Bence: nincs miért bánkódnom

2023. augusztus 20. 20:35 // Forrás: MTI
A budapesti világbajnokságon kalapácsvetésben bronzérmes Halász Bence elégedett az eredménnyel, annak ellenére, hogy egy 81 méteres dobását érvénytelenítették.

"Minden volt a mai versenyben, de összességében elégedett lehetek a végeredménnyel" - nyilatkozott a sajtótájékoztatón a 26 éves Halász Bence.

Hozzátette, a május-júniusi időszak környékén nem gondolta volna, hogy ennyi 80 méteres dobást csinál a vb-döntőben. Megjegyezte, a 81,02 méteres dobása, amelyet utólag elvettek, szerinte érvényes volt, de a sorrenden nem változtatott volna.

"Ha tegnap azt mondják, hogy 80,82-vel zárok a döntőben, előre aláírta volna mindenki Szombathelyen" - fogalmazott a Dobó SE versenyzője.

"Sajnálom, hogy nem lett egyéni csúcs, de nincs miért bánkódnom" - nyilatkozott. Kiemelte, a közönség szeretete, buzdítása hatalmas nyomást jelentett, de ma már magabiztosabb volt, mint a szombati selejtezőben.

A későbbi bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. MTI/Derencsényi IstvánA későbbi bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. MTI/Derencsényi István

"Az első nem igazán odatett dobás volt, hogy mégis ekkora lett, abban a közönség is benne van" - jegyezte meg.

Halász Bence elmondta, nagy elődök nyomán indult pályafutása, éveken keresztül felnézett Pars Krisztiánra, akivel együtt edzett. A döntő alatt is sokszor felidézte, hogy mit csinálna a londoni olimpiai bajnok.

Edzője, Németh Zsolt kiemelte, idén kétszer is olyan sérülése volt tanítványának, amit nehezen lehetett helyrehozni.

"De a versenylónak mindig a derbi napján kell a legjobban futni" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, ha a bemelegítő dobásokat is figyelembe veszi, Halász Bence élete tíz legnagyobb dobásából hatot a mai napon mutatott be. Másik edzője, Németh László szerint a 82 méter is benne volt Halász teljesítményében.

vehir.hu
további cikkek
Idén is élmezőnyben a VEDAC-osok VEDAC Idén is élmezőnyben a VEDAC-osok Remek VEDAC-os eredmények születtek a hétvégén 39. alkalommal rendezett Telekom Vivicittá futófesztiválon. 2024. április 27. 18:00 Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.