Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
32°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
32°C

Porga Gyula: nem adjuk oda senkinek a Gyárkertet!

2023. augusztus 24. 11:28
A polgármester videóüzenetében a Gyárkert jövőjéről beszélt.

A végéhez közelednek a Gyárkert nagykoncertjei, de a parkot a későbbiekben sem zárják be, sőt multifunkcionális közösségi térként működik majd tovább. Erről Porga Gyula beszélt a közösségi oldalán közzétett videójában, ahol a veszprémi Európa Kulturális Főváros program egyik legsikeresebb helyszínéről, a Gyárkertből jelentkezett be.

A városvezető felidézte, hogy a rövid idő alatt ikonikussá váló rendezvénytérhez először a városnak meg kellett szereznie a régi iparterületet, majd megépíteni és koncertekkel megtölteni a helyszínt.

Hogy ez mennyire sikerült, arra jó bizonyíték, hogy négy hónap alatt a közel 60 koncert országos ismertséget szerzett a Gyárkertnek, sokan pedig egyenesen a Budapest Parkhoz hasonlították az itteni hangulatot. Sőt, legutóbb Charlie-tól a nagyszínpadi koncertje közben az is elhangzott, hogy ez a helyszín jobb, mint a Budapest Park.

Habár már a Gyárkert májusi megnyitóján elhangzott, hogy a nagyszínpadi koncertekkel 2023 nyarán lehet csak számolni, utána közösségi térként és rendezvényhelyszínként használhatják majd a veszprémiek a területet, az utóbbi időben így is számos hamis információ kezdett keringeni a városi szóbeszédben.

Többek közt lehetett híreket hallani az elbontásáról, vagy éppen lakóparkká való átalakításáról. Az álhírek terjedésének az is segített, hogy a helyi ellenzék is felkapta a témát, mintha lobbizni kellene a megmaradásáért. Tehát gyakorlatilag azt próbálták kommunikálni az emberek felé, mintha a fideszes városvezetés által kitalált, megvalósított és sikerre vitt projekt jövőjéért nekik kellene küzdeni.

Ezeket a tévhiteket eloszlatva Porga Gyula a videóüzenetében egyértelműen aláhúzta, hogy a Gyárkert szeptembertől sem zár be, nem adják el, ugyanúgy a városé, a veszprémieké marad és immáron multifunkcionális közösségi térként működik tovább a vendéglátókkal és a kisszínpaddal együtt.

vehir.hu
további cikkek
Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! 2024. június 24. 16:23 Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Gyárkert Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Pénteken megnyitotta kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark a Neccparty-val. A nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet. 2024. június 22. 1:11 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. 2024. május 1. 21:09 Gyárkert majális Gyárkert majális 2024. április 30. 9:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.