Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rubin, vas, gyémánt, illetve arany diplomákat vehettek át a Mérnöki Karon

2023. augusztus 25. 17:43
Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között vehették át díszokleveleiket az 1953-ban, 1958-ban, az 1963-ban, valamint az 1973-ban végzett vegyészmérnökök. A jubileumi átadóra a meleg ellenére is sokan eljöttek, hogy személyesen vegyék át az oklevelet.
 

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szólt elsőként a díszoklevél várományosokhoz. Úgy fogalmazott, az intézményhez való tartozásnak három rendkívül erős pillére van. Az egyik a szakmai tudás, amely a felkészült oktatóknak, valamint a színvonalas oktatásnak köszönhető. Amikor az egyetem folyosóin álló szobrokra néz az ember, nem csupán emléket lát, hanem egy szellemileg meghatározó, identitásképző alkotást.

Gelencsér folytatta, a jelen csupán a múlt tükrében értelmezhető, aki nem tiszteli a múltat, annak olyan a megszerzett tudás, mint egy délceg fa elmetszett gyökerekkel. A második tartó pillér, amely az intézményhez való tartozás alapja, az az egyetem hírneve, amelyre a rektor szerint méltán lehetünk büszkék. A jó híre természetesen a szakmai színvonalból fakad. A harmadik pillér a hagyományok összessége. Gelencsér szerint valódi közösség építő erejük van azoknak az egyetemi rendezvényeknek, amelyek régmúltra tekintenek vissza, úgy, mint például a Veszprémi Egyetemi Napok. Ezen események mélyítik a kapcsolatokat, melyekre támaszkodni, számítani lehet.

A rektor elmondta, ahogy a díszoklevél várományosok idején is, úgy most is felkészült oktatók, és továbbra is családias légkör van az intézményben.

Dr. Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja is felszólalt, a gratuláció mellett beszámolt a mai eredményekről. Kiemelte, az oktatási portfóliót folyamatosan korszerűsítik, a kar fejlődésének a stratégiája pedig többek között a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Sok külföldi hallgató van, s külön öröm, hogy már az elsős hallgatókat be tudják vonni kutatásokba, ösztöndíjakkal támogatva őket. Németh Sándor arra kérte a díszoklevelek tulajdonosait, hogy szakmai tekintélyükkel támogassák továbbra is a kart.

Végül az oklevelek átadása következett. Rubin diplomát vehettek át az 1953-ban végzett hallgatók. Vas diplomát vehettek át az 1958-ban végzettek, gyémántot az 1963-ban, aranyat az 1973-ban végzettek. A kulturális műsorért Horváth Gergő felelt, aki gitárjátékával emelete az ünnepély fényét.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Tizedik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, amelynek veszprémi rendezvényét a Pannon Egyetem Humántudományi Kara látja vendégül. A helyszínt idén a Foton biztosítja. 2024. február 2. 14:45 A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki Kedd délután az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban nyílt meg a 75 éves Veszprém egyeteme című kiállítás. 2024. január 24. 21:43 A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.