Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Kortárs cirkuszi előadások Veszprém közterein

2023. szeptember 13. 15:24 // Forrás: MTI // Borítókép: MTI/Balogh Zoltán
Together! címmel formabontó kortárs cirkuszi előadásoknak adnak otthont Veszprém közterei szeptember 17. és 23. között 4 ország 25 cirkuszművészének részvételével, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program részeként, a budapesti Inspirál Cirkuszközpont szervezésében.

A Together! cirkuszművészeti sorozat egyediségét az adja, hogy az előadások az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre.  A veszprémi sorozat nemzetközi csapatában a magyar művészek mellett részt vesznek a Kijevi Cirkuszakadémia művészei, valamint görög artisták a Monokyklo stúdió szervezésében, a művészeti munkát pedig a francia Albin Warette, a toulouse-i cirkuszegyetem drámatanára, színész és színházi rendező vezeti.

A Together! cirkuszünnep keretében lesz majd rendhagyó cirkuszi városnézés artistákkal, valamint faltánc a várfalon és a Függőkertben. A Jutasi úti lakótelep ad otthont az Eleven Cirkuszi Múzeumnak, szeptember 23-án pedig Veszprém belvárosában tartják a Nagy Finálét.  Mind a négy előadás köztéren valósul meg, nyilvános próbák, majd esti fellépések formájában, amelyeket a járókelőket bevonó aktivitások kísérnek, a közönség így tanúja vagy akár résztvevője lehet a művészi alkotásnak.

"A cirkuszi mozgás - a légi- és talajakrobatika, egyensúlyozás, zsonglőrködés - nyelvén szólunk, a különböző látványos függesztések, szerkezetek, szerelések és azokon bemutatott produkciók által mutatjuk meg magunkat" - nyilatkozta Gallyas Veronika, az Inspirál Cirkuszközpont és a Magyar Zsonglőr Egyesület vezetője.

vehir.hu
további cikkek
A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. 2023. szeptember 24. 13:28 Légy te is látványos produkciók része – jön a cirkusztábor! Légy te is látványos produkciók része – jön a cirkusztábor! Augusztus 28-31. között a CirKollektív szervezésében bárki megízlelheti közelről a cirkusz világát. Ebben az esetben nem az olykor mulattató, máskor félelmetes bohócra és a bukfencező állatokra kell gondolni, hanem cirkuszi mutatványokra, amelyeket az élménytáborban bárki elsajátíthat. A négynapos esemény ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. Gallyas Veronika, a Magyar Zsonglőr Egyesület elnöke, a szóban forgó esemény projektvezetője mesélt a részletekről, a tábor céljáról, és arról, mire számíthat, aki átadja magát a cirkusz világának.   2023. augusztus 5. 23:03 Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé Kabóca Bábszínház Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé Péntek délután kezdődött e a jubileumi 30. Kabóciádé családi fesztivál a Veszprémvölgyben. Az ikonikus veszprémi programsorozat folytatva az elemek sorát, idén a levegőre építkezik programjaival, amelyben a bábszínház mellett a cirkuszművészet is komoly hangsúlyt kap, persze mindezt úgy, hogy leginkább a gyermekek élvezzék.   2023. július 29. 0:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.