Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Népzenére mulathatunk az újabb veszprémi fesztiválon

2023. szeptember 12. 11:26
Folkfesztivált rendeznek a hétvégén Veszprémben: a régió népművészei mellett olyan nagynevű előadókkal is találkozhatunk, mint a Csík Zenekar vagy Szalóki Ági.

Szeptember 15. és 17. között a népzene és néptánc beköltözik Veszprém belvárosába: az Óváros téren két helyszínen, a Szentháromság téren és a Dubniczay-palota udvarán koncertekkel, táncházakkal, családi programokkal várják a magyar népzene világát szerető közönséget.

Pénteken koncertekkel indul a programsorozat: délután fél öttől Pusztai Boglárka és zenekara indítják a hétvégét az Óváros téren, ezen a helyszínen a vármegye fiatal népdalénekesei és hangszeres zenészei lépnek fel. Az első este fénypontja a Csík Zenekar várbéli koncertje lesz kilenctől, zárásként pedig az Óváros téren a Rézeleje Fanfárosok moldvai csángó táncházában rophatjuk.

Szombaton nap közben minden korosztályt megszólító családi programokkal készülnek a szervezők, este Szalóki Ági és Bognár Szilvia fellépése csábít majd a Szentháromság térre 21 órára, és onnan egy kapualjnyira, a Dubniczay-palota udvarán 22:30-tól a Hungarian FolkEmbassy  prezentálásában kapcsolódhatunk be táncházi mulatságba. Vasárnap délelőtt a gyerekeket várják Ricsi bácsi játszóházába és a Nemzeti Művelődési Intézet kézműves foglalkozására az Óváros térre, ahol a Kabóca Bábszínház műsora zárja a fesztivált. A fesztivál teljes programja itt található

A programsorozathoz kapcsolódóan a V-Busz egyes járatain is találkozhatunk a művészekkel: szerdán Pusztai Boglárka és zenekara, csütörtökön pedig Benkő Zsuzsanna színész, bábszínész szórakoztatja az utasokat egyes járatokon. A pontos menetrend ide kattintva tekinthető meg.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az egykori Dimitrov lesz Veszprém új turistamágnese Az egykori Dimitrov lesz Veszprém új turistamágnese Az egykori Dimitrov Művelődési Központhoz sok veszpréminek fűződnek kellemes emlékei. Az épület aztán évtizedekig csak púp volt az önkormányzat hátán, amit se kiköpni, se lenyelni nem tudtak a mindenkori városvezetők. Ki gondolta volna, hogy újra Veszprém kulturális életének vezérhajójává nőheti ki magát? Szerdán a polgármester körbevezette az egykor itt dolgozókat a leendő CODE tereiben. 2024. október 2. 22:28 Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ A 2023-as év különleges mérföldkő volt Veszprém és a Bakony-Balaton régió számára: a város viselhette az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ez a rangos elismerés nem csupán a kulturális programok gazdagságára és sokszínűségére adott alkalmat, hanem lehetőséget biztosított arra is, hogy a város és a térség újrapozicionálja magát mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. 2024. szeptember 13. 11:41 EKF-konferencia: Hogyan nyerjük meg a 21. századot? EKF-konferencia: Hogyan nyerjük meg a 21. századot? A város és a térség jövőjéről, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program tanulságairól zajlott kerekasztal-beszélgetés a kétnapos EKF-konferencia keretében szerda délután az Acticityben. 2024. szeptember 11. 19:53 Egy évad tanulságai, egy régió jövője Egy évad tanulságai, egy régió jövője Kétnapos szakmai konferencia keretében mutatják be az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat eredményeit, illetve Veszprémben és a régióban rejlő további lehetőségeket. 2024. szeptember 11. 12:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.