Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lássuk meg a hazai termékekben rejlő magas színvonalat!

2023. szeptember 15. 14:58
Elkészült a logisztikai központ a Mecsek Füszért Zrt. beruházásaként Veszprémben, a létesítményt csütörtök délután adták át a XVII. Coop Rallyn.

A COOP üzletlánc beszállító és üzleti partnereivel, valamint az agrárkormányzattal összefogva 17. alkalommal szervezi meg a Coop Rally-t, amelynek legfontosabb célkitűzése a minőségi hazai élelmiszertermelés középpontba állítása. A kétnapos szakmai program során több mint 100 autó, 90 versenyzőpáros képviseltette magát.

A csütörtöki rendezvényen Nagy István agrárgazdasági miniszter, Nobilis Márton államtitkár, Kovács Tamás, a kivitelező cég elnöke, Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, a Nyírzem Cégcsoport elnöke és Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója vágta át a szalagot, így ünnepélyes keretek között történt az átadás.

A sajtótájékoztatón felszólalt többek között Nagy István agrárgazdasági miniszter, aki a magyar termékek megvásárlásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a COOP hálózata a vásárlókat teljes mértékben kiszolgálja, kis településeken is megtalálható. A hazai a biztos, ne bízzunk abban, ami nagyon messziről jön, és véleménye szerint más szintű gasztronómiai élményben részesül, aki a hazai termékeket részesíti előnyben.

Felszólalt Takács Szabolcs, Veszprém vármegye főispánja, aki beszédében felajánlotta a kormányhivatal segítségét elsősorban a humánerőforrás biztosításában, amely területen Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora szerint hatalmas hiány van. Az intézmény régóta együttműködik a Cooppal, stratégiájában pedig a gyakorlatiasabb oktatás szerepel.

Felszólalt még többek között Nagy Lajosné vezérigazgató, aki sikerről beszélt az élelmiszer-kereskedelem kapcsán. Az újonnan átadott logisztikai központon a fenntarthatóság jegyében napelemeket helyeztek el.

Az új logisztikai központ hasznos alapterülete 8521 m2, átlagos belmagassága a raktározási területen 12,5 méter. Az energiahatékonyság javítása érdekében a tetőfelületen napelemeket helyeztek el, így az energiaszükséglet negyedét megújuló energia biztosítja. A fejlett technológiának köszönhetően egyszerűbb megoldásokkal, gyorsabban, hatékonyabban végezhetők a logisztika feladatai. Teljes költsége 3 milliárd 450 millió forint volt.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 17:06 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.